Oci verd

4 jul. 2015

L’agenda verda de juliol

Amb el mes de juliol arriben les vacances per a uns i la calor per a tots. És possible combatre-la i ser sostenible? Si disposes de temps lliure, aquest és el moment de gaudir de les propostes de BioValencia , l’agenda verda de la Comunitat Valenciana.

Comencem el mes de juliol amb una onada de calor abrasadora. Així que seguim els consells de beure molta aigua, limitar la nostra exposició al sol, ingerir menjars lleugers … però, sense dubte, la millor manera de suportar la calor és estar en remull.

 

02G14042

 

Per això, des de les xarxes socials de Biovalencia ens hem posat mans a l’obra per realitzar una llista de les millors platges i cales de la Comunitat Valenciana. Afortunadament, som uns privilegiats i al llarg de tota la nostra costa, des del nord de Castelló amb les estupendes platges d’Alcossebre fins les platges d’Alacant, podem gaudir d’un reconfortant bany. Ens estan arribant propostes molt interessants a través de Facebook i Twitter amb els següents hashtags #Micalafavorita i #Miplayafavorita. T’animem a que ens dones la teua opinió i prometem, en breu, publicar la llista que entre tots estem confeccionant.

 

Mercats més refrescants

Al mes de juliol segueixen els mercats de la terra on, a més de vendre productes locals, ecològics i d’artesania, esdevenen llocs de trobada en els quals tenen lloc activitats culturals molt diverses.

 

carteles julio

 

L’estiu fa que alguns d’aquests mercats modifiquen el seu horari perquè la calor no sigua tan sufocant. Per exemple, al Mercat de Xaló, Alacant, se celebra ara tots els dissabtes de 18:00 a 22:00, de fet en diuen el Mercat Nocturn. En ell podem gaudir de contacontes per als més menuts, tallers, tasts, concerts i sopars populars. És de destacar que el 18 de juliol realitzen un taller de pa fet a llenya. Un altre dels mercats que canvia el seu horari al juliol és el Mercat del Riurau en Jesús Pobre, Dénia. Té lloc els diumenges de 18:00 a 23:00.

 

Excursions i rutes per l’ombra

També les rutes que ens proposen aquest mes de juliol són d’allò més refrescant. Itinerantur ens ha preparat per començar juliol una estupenda excursió nocturna al Penyagolosa, Castelló, per poder admirar una alba espectacular.

 

Alcora-Aventura-1

 

El dia 11 de juliol Itinerantur, Viunatura i Burricleta ens han organitzat una genial jornada de multiactivitat d’aventura amb senderisme, caiac i burricleta a l’Alcora, Castelló. És una divertida oportunitat per conèixer en família un dels paisatges més bells de la comarca de l’Alcalatén: vegetació de ribera, riu de muntanya, oliveres centenàries i l’embassament ple de gom a gom on podrem gaudir d’un bon bany.

 

Durant aquest estiu, Itinerantur està a més preparant un projecte molt interessant, ja que va adequar, homologar i senyalitzar com a ruta el Camí del Cid al seu pas per la província per Castelló. Podeu tenir més informació en l’entrevista que vam realitzar a Chema Rabasa i Belén Salvador de Itinerantur.

 

03D30704

 

I molt adequat per protegir-nos del sol de juliol, Yolanda Muñoz de Carícies i Sabors d’Antany ens proposa en el centre de formació Kyreo, Alcoi, un curs el proper 10 de juliol per elaborar cremes solars eco-naturals. A més, el 14 de juliol ens ensenyarà a cuinar amb olis essencials i el 21 de juliol aprendrem a crear el nostre perfum per a l’estiu.

 

Estiu infantil

I què fer amb els més menuts al mes de juliol? Si estàs a València, una opció molt interessant són els tallers de juliol al Jardí Botànic de la Universitat de València  amb el títol Taca’t les mans de terra! En ells, els xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys apenderán a l’hort, realitzaran figures d’argila i gaudiran de multitud de jocs i divertides activitats. I tot això, baixel marc incomparable i els frescos arbres del Jardí.

 

agenda 985

Taca’t les mans de Terra. Tallers de juliol per a xiquets del Jardí Botànic de la Universitat de València

 

Biovalencia ha complit recentment el seu primer any de vida, un any ple d’esforç i il·lusió en què hem vist com, a poc a poc, hem anat creixent. Tenim més de 2.800 seguidors a Twitter i quasi 1.300 a Facebook.

 

Com diem sempre, l’agenda verda de Biovalencia està en continu moviment i la fem entre tots, ja que, associacions i empreses, podeu publicar els vostres esdeveniments i activitats de forma gratuïta. Hi ha empreses de la Comunitat Valenciana que confien en nosaltres perquè els ajudem a difondre la seva marca. Esperem que un futur pròxim siguin més perquè puguem seguir desenvolupant aquest projecte en el qual creiem i celebrem molts aniversaris més.

Etiquetes
Portal web que recull informació sobre eco-empreses, eco-agenda i eco-noticícies a València, Castelló i Alacant a més d'informar sobre esdeveniments ecològics i sostenibles.
Send this to a friend