Oci verd

1 ag. 2015

L’agenda verda d’agost

Aquest mes, tant si has tornat de vacances com si les comences ara, gaudeix dels estels a boca de nit i xopa’t de natura en els nostres Parcs Naturals amb les diferents propostes que ens porta BioValencia.

Comencem el mes d’agost i sembla que la calor no ens dóna treva. La ciutat de València ha tingut durant el mes de juliol les temperatures mínimes més altes des que es realitzen registres. Agafar el son amb més de 25 graus és tasca pràcticament impossible. Per açò, eixir al carrer i observar els estels a l’estiu és un exercici d’allò més recomanable. Cercar constel·lacions, admirar les esperades pluges d’estels estivals és alguna cosa típic de l’estiu.

 

BIOVAL-AGOSTO1 copia

 

Aquest mes d’agost podem gaudir de diverses activitats relacionades amb els estels. Així, el dia 12 d’agost podem participar en una activitat familiar d’astronomia per a principiants al Parc Natural de Chera-Sot de Chera.

 

En primer lloc, els més menuts construiran el seu propi “Cercador d’Estels” en un taller infantil. Posteriorment, es realitzarà un itinerari nocturn, amb sopar de sobaquillo a la muntanya i posterior observació astronòmica. Jose Antonio Villena, expert astrònom, ens ensenyarà els secrets del nostre cel. Amb el telescopi podrem descobrir planetes, constel·lacions, galàxies, satèl·lits o fins i tot la lluna en la immensitat de l’espai.

 

BIOVAL-AGOSTO2

 Atzeneta1

 

El 14 d’agost Itinerantur ens proposa una estupenda ruta guiada amb activitat astronòmica al fantástico Parc Natural del Desert de les Palmes en Castelló. Itinerantur ens avança que “passarem per diversos llocs històrics i admirarem unes vistes impressionants, anirà fent-se de nit de manera que, quan arribem a la “carena” (zona de crestes per on caminarem quasi en pla cap al Bartolo), ens acompanyarà la posta del sol. En la Creu de l’Alt del Bartolo serà on traurem el sopar i on Itinerantur afegirà una degustació de licors i dolços autòctons.”

 

Per a finals d’agost, el día 27, Itinerantur ens convida també a recórrer els camins nocturnos de la història els voltants d’Atzeneta del Maestrat. Després de sopar productes locals al castell, gaudirem d’una activitat astronòmica per a tots els públics.

 

BIOVAL-AGOSTO3

 

Per descomptat, el mes d’agost és el mes per a gaudir de la mar i les nostres costes. En la nostra agenda pots trobar diferents activitats relacionades amb el nostre Mediterrani. Per exemple, l’11 d’agost pots realitzar una ruta en catamarà per la Reserva Natural dels Fons Marins del Cap de San Antoni, Dènia.

 

Es pot també descobrir la platja des d’un altre punt de vista. El dia 15 d’agost hi ha organitzada una visita a la Marjal i les dunes de Pego-Oliva per a descobrir un ecosistema molt curiós que es troba seriosament amenaçat. 

 

Santuario-de-la-Font-Roja-e1321366557412 2

 

Però eres més de muntanya i senderisme, també hi ha activitats per a tu. S’han programat a Alcoi tots els diumenges d’agost pel matí una ruta guiada gratuïta pel Parc Natural de la Font Roja. Açò sí, recorda que el senderisme a l’estiu requereix adoptar una sèrie de precaucions, com t’informem a la nostra web.

 

Si vols combinar senderisme amb un bon bany en l’embassament de l’Alcora, Castelló, et proposem la ruta que ha organitzat Itinerantur para el 8 de agosto, on es combina kayacs, senderisme per un dels paisatges més bells de la comarca de l’Alcalatén, bicis elèctriques, esmorzar autòcton i estupend i refrescant bany a l’embassament.

 

BIOVAL5

burricleta

 

Desgraciadament, no podem oblidar que en els mesos d’estiu és l’època en la qual més incendis es produeixen i, per açò, l’ajuntament de Mutxamel a Alacant ha engegat un voluntariat de prevenció d’incendis durant els matins dels caps de setmana d’agost i setembre. Durant aquestes sessions, els voluntaris recorreran el municipi realitzant labors de vigilància i prevenció. També, faran labors de sensibilització sobre bones pràctiques en terrenys forestals als usuaris dels espais naturals de Mutxamel.  

 

BIOVAL-AGOSTO4

 

Et recordem que molts dels mercats on es poden adquirir productes ecològics locals i d’artesania han modificat el seu horari perquè no tinguen lloc en les hores de més calor del dia. Així, el de Xaló es realitza els dissabtes de 18:00 a 22:00 i el Mercat del Riurau en Denia el diumenge de 18:00 a 23:00.

 

No deixes de consultar la nostra agenda, ja saps que no és estàtica. La teua empresa o associació pot publicar de forma gratuïta els esdeveniments i activitats verdes que tenen lloc a la Comunitat Valenciana. Gaudeix de l’estiu!

Portal web que recull informació sobre eco-empreses, eco-agenda i eco-noticícies a València, Castelló i Alacant a més d'informar sobre esdeveniments ecològics i sostenibles.
Send this to a friend