Oci verd

5 set. 2015

L’agenda verda de setembre

Rebem el mes de setembre amb una mica de pluja, en uns llocs molt més que uns altres, però encara gaudirem de dies de sol, últims espertenecs de l’estiu. Així que us convidem a aprofitarlos als Parcs Naturals, amb horts familiars a Alcoi, anant a l’Aplec Ecologista, o deixant el nostre cotxe de costat per a participar en una iniciativa europea. Una volta al col·le d’allò més verda.

Encara que al setembre, en general, estem tots bolcats en la rutina, preparant la volta al col·le, podem planificar alguna eixida que ens retorne la sensació de vacances. Aquest mes us recomanem la visita a les Fonts de l’Algar a Callosa d’Ensarrià, Alacant. Enclavament preciós on es pot gaudir d’un refrescant bany en les fredes aigües del riu. A més, aquests dies previs a l’inici de les classes, els més xicotets poden participar en el taller que ha organitzat el Jardí Botànic de la Universitat de València. Allí Els Exploradors Verds aprendran divertint-se sobre els diferents ecosistemes que podem trobar en el nostre planeta.

 

agenda 1006

Els Exploradors Verds. Matrícula disponible fins el 9 de setembre

 

Una opció interessant és gaudir de les activitats programades en els nostres Parcs Naturals. Per exemple, el 18 de setembre, podem conèixer més sobre els dofins i balenes en el Parc Natural de la Serra Gelada. Ens proposen també una acampada en família repleta d’activitats en el Parc Natural de Xera-Sot de Xera el cap de setmana del 26 de setembre.

 

Cursos, perquè tots tornem al col·le

Quant a cursos, trobarem molts i variats, que no es diga que no podem estrenar aqueix material de llibreria que fa tan bona olor. Per exemple, curs a Sueca, València, sobre Eficiència Energètica i Bioconstrucció en la Rehabilitació Energètica d’edificis existents, organitzat per l‘Agència Energètica de la Ribera. Està dirigit a tècnics especialistes en construcció sostenible i se celebrarà del 14 al 17 de setembre.

 

02E69052

Setmana Europea de la Mobilitat

 

En el mes de setembre hem de ressaltar a més la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat del 16 al 22. En aquesta setmana es realitzen activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentar el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents. El 22 se celebra a més l’esdeveniment La ciutat, sense el meu cotxe!, origen d’aquesta iniciativa europea, que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l’augment del tràfic en les ciutats. En www.biovalencia.org us anirem informant de les mesures concretes.

 

En les mateixes dates, l’Ajuntament d’Alcoi proposa un curs sobre horticultura ecològica, enfocat als horts familiars. I sense canviar de ciutat, el 15 de setembre comença també Sant.Art. Yolanda Muñoz de l’Àguila imparteix setmanalment sessions d’aromateràpia que no les defineix com a curs o taller, si no com una vivència.

 

Compres, fires i més

I voleu anar de compres? Com no, us recordem que podeu acudir a fer-les als diferents mercats de la terra que hi ha en pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana. Per exemple, els dissabtes a Benicàssim, Castelló, té lloc un mercat ambulant de verdura local en el restaurant ecològic Mare Terra. El Mercat del Riurau en Jesús Pobre, Denia, es realitza els diumenges de setembre en horari vespertí, de 18:00 a 23:00.

 

11941242 399380686932155 4878954126058440408 n

Mercat del Riurau en Jesús Pobre. Imatge del Facebook del Marecat del Riurau

 

Ens queda destacar dos esdeveniments molt assenyalats en aquest mes. D’una banda, el 5è Aplec Ecologista del País Valencià a Carrícola durant el 19 i 20 de setembre. Es discutirà sobre la biomassa, sobre experiències d’èxit de col·lectius com Salvem l’Horta. Haurà venda de productes locals, intercanvi de llavors, ecopoesia… I per un altre, la III FIRA DE LA BIODIVERSITAT CONREADA DEL PÁIS VALENCIÀ i FIRA AGROECOLÒGICA D’ALMASSORA que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de setembre. En ella hi haurà tallers, conferències sobre la sobirania alimentària, intercanvi de llavors, trobada dels horts col·lectius…

 

samarreta aplec

Fes clic i inscriu-te en el V Aplec Ecologista i reserva la teua samarreta 

 

I que sapieu que açò és un simple aperitiu de les propostes del mes de setembre, consulteu la nostra agenda per a no perdre-vos cap activitat que us interesse. Com ja sabeu l’actualitzem constantment, i les diferents organitzacions i empreses poden publicar gratuïtament en la nostra web esdeveniments, cursos i tallers. Feliç tornada al col·le.

Etiquetes
Portal web que recull informació sobre eco-empreses, eco-agenda i eco-noticícies a València, Castelló i Alacant a més d'informar sobre esdeveniments ecològics i sostenibles.
Send this to a friend