Oci verd

3 oct. 2015

L’agenda verda d’octubre

BioValencia ens ofereix un munt d’activitats verdes per al mes d’octubre. Ens espera un pont llarg per gaudir de forma sostenible i verda. Consulta l’agenda mes a mes i no perdes el temps, passa’l en verd!

Comença octubre amb un ambient fresc, res a veure amb la calor de l’any passat per aquestes dates. És un mes ideal per planejar alguna sortida al camp o la muntanya. A més hem d’aprofitar el fantàstic pont que tenim aquest any.

 

vEGAN FEST

 @veganfestalc

 

El primer cap de setmana d’octubre, dies 3 i 4, es va inaugurar la segona edició del VeganFest a Alacant. Durant aquests dos dies es van realitzar tallers, com el de l’hort ecològic, la llar saludable o com realitzar receptes veganes. També hi va haver projeccions, conferències, concerts i activitats infantils.

 

Esdeveniments detacados

Aquest mes destaquem dos esdeveniments. En primer lloc, les II Jornadas sobre la Tierra y la Agroecología que tenen lloc a Godella. Aquesta edició, organitzada per Agrofever, Camí de l’Horta i la Regidoria de Medi Ambient, se celebrarà els dies dies 16 i 17 d’octubre i té com a eix principal els menjadors escolars ecològics. Les jornades permetran conèixer els beneficis dels menjadors ecològics, la importància del consum d’aliments de temporada i dels canals curts de comercialització.

 

Carteles

Esquerra: EcoAltea. Dreta: II Jornades per la terra i l’agroecologia a GodellaII 

 

Enllaçant amb aquestes Jornades sobre la Terra i l’Agroecologia, us animem a que us adreceu a Altea, preciós poble blanc ple d’encant de la província d’Alacant ja que el cap de setmana 17 i 18 d’octubre se celebrarà Ecoaltea, la Fira de les Alternatives. En ella podrem gaudir de nombroses activitats ecològiques i alternatives gratuïtes per a totes les edats.

 

La programació de Ecoaltea proposa per als adults múltiples tallers com elaboració de formatge fresc, torró, sobrassada vegetal, cosmètics… Hi ha també activitats per als més petits, com pintar amb les mans, modelar amb argila i crear a partir d’elements reciclats.

 

Cursos i conferències

Hi haurà també interessants conferències i projeccions que versen sobre temes com ara: la sobirania alimentària i economia solidària, agroecologia a les escoles, el TIPP, bioconstrucció i art i reciclatge. Tot dins d’un clima lúdic festiu, ja que hauran diferents espectacles i llocs de menjar ecològic i artesanal.

 

noticia 256

Cicle de Confèrencies en el Jardí Botànic de la Universitat de València

 

A més, si t’interessa l’aromateràpia, el 14 d’octubre Escuela de Aromaterapia Clásica y Contemporánea de Valencia imparteix un curs introductori als conceptes bàsics de Aromatología (concepte d’oli essencial, tipus, mètodes d’extracció, composició química, olis vegetals, etc).

 

El 16 d’octubre pots fer també un interessant curs sobre aromateràpia i cures pal·liatives, impartit per Yolanda Muñoz de Carícies i Sabors d’Antany a Alcoi. En ell coneixeràs el gran poder que els olis essencials tenen en l’acompanyament terapèutic en cures pal·liatives.

agenda 1016

Curs La Cultura de l’Aroma

 

Per descomptat, en la nostra agenda trobaràs molts esdeveniments més i podràs saber on i quan es celebren mercats de la terra i on poder adquirir productes locals directament dels productors i elaboradors. I ja saps que la nostra agenda està sempre en moviment. Tu mateix, si tens una associació o empresa que realitzi activitats alternatives i compatibles amb un model de vida més sostenible, pots publicar-les de manera gratuïta a la nostra pàgina web.

Etiquetes
Portal web que recull informació sobre eco-empreses, eco-agenda i eco-noticícies a València, Castelló i Alacant a més d'informar sobre esdeveniments ecològics i sostenibles.
Send this to a friend