Oci verd

6 juny 2015

L’agenda verda de juny

Arribat el mes de juny, torna BioValencia a Espores. L’agenda més verda de la Comunitat Valenciana. Planifica’t, perquè el bon s’ha instal·lat i els mercats, les escapades i tot l’oci sostenible està a la nostra disposició. Només has de triar!

I juny va arribar! És un mes perfecte per a gaudir del mar sense aglomeracions i de la muntanya, sense la calor aclaparadora dels mesos estivals. I comença amb una cita indispensable, la Fira Alternativa de València, del 5 al 7 de juny que, com anteriorment, se celebra en el llit del riu Túria, entre el pont de les Flors i el de l’Exposició. Com en edicions anteriors, podrem trobar artesania, música en directe, col·lectius socials, xarrades i tallers interessants, al mateix temps que, alimentació ecològica i vegetariana.

 

Passejos i rutes recomanades

El Parc Natural d’aquest mes és el parc de la Serra Gelada a Alacant. El 5 de juny ens proposen una jornada de neteja de fons marins, activitat molt interessant per a aquells professionals, federats amb equip propi d’immersió. El 7 de juny hi ha una visita amb vaixell a la illa de Benidorm per conèixer la seua importància ambiental, tant terrestre com a marina.

 

ING 18941 05071

 

En el nostre blog us proposem també una ruta fantàstica que conjumina el paisatge de muntanya amb el de costa. És una ruta circular per la serra de Bernia, serra que divideix la Marina Baixa de la Marina Alta. Us recomanem aquesta ruta per les increïbles vistes que podreu contemplar.

 

Per descomptat, la província de Castelló ens ofereix rutes espectaculars molt apropiats per a aquests dies més calorosos i llargs. Itinerantur ens ofereix el dia 7 de juny una visita a Aín on trobarem el bosc de sureres més important de tota la Comunidat Valenciana. Visitarem el seu nucli urbà ple d’història i el seu castell.

 

El 21 de juny ens proposen una agradable ruta pel riu Sènia i l’embassament d’Ulldecona. El recorregut, recomanat per a tota la família, transcorre en la seua major part entre arbres de diverses espècies, fent molt agradable i fresc el trajecte. Amb l’aigua sempre a prop, es realitzaran diverses parades per a descobrir alguns divertits secrets de la vegetació i els animals.

 

Fruiteries sense treva

En el mes de juny ja comencem a assaborir les delicioses fruites i verdures de temporada. La nostra alimentació és cada vegada més conscient, volem saber què mengem i d’on prové, quins aliments són beneficiosos i quins ens perjudiquen.

 

coca albaricoques

Coca vegana d’albercocs. Recepta disponible en la web de Biovalencia

 

En la nostra cerca d’una alimentació conscient, no poden faltar les cites amb els mercats de la terra que existeixen en la nostra Comunitat. Us recordem que el primer dissabte de cada mes podem assistir a la Fira d’Agricultura Ecològica en el Vedat de Torrent, tots els diumenges té lloc el Mercat del Riurau en Jesús Pobre i, també en Alacuás, organitzat per l’associació Del Camp a la Taula.

 

Cada segon dissabte de mes s’organitza el Mercat dels Porxes, en Benissa. Aquests són només alguns exemples. Hi ha molts mercats xicotets d’agricultors xicotets i locals de llarg a llarg de la nostra Comunitat. Us demanem encaridament, que si organitzeu o sou coneixedors d’aquest tipus de mercats, els publiqueu de manera gratuïta en la nostra pàgina web, per a poder donar-los difusió.

 

Aquest mes també podem gaudir d’una xarrada en C.S.A la Mistelera, Dènia, sobre Agricultura Orgànica que versarà sobre la importància de la salut del sòl. Del 12 al 14 de juny tenen lloc les Jornades Gastronòmiques Vegetarianes, organitzades per la Unió Vegetariana Espanyola, en l’Hotel Albufera de València. En aquesta segona edició de les Jornades, s’oferiran activitats entorn de la cuina vegetariana, amb demostracions pràctiques (show cookings), sopars temàtics i també algunes conferències sobre el tema. Aquestes jornades tornaran a reunir a alguns dels xefs més destacats del panorama nacional vegetarià.

 

ISS 00906 08256

 

La Masereta Botiga Ecològica, ens convida també a participar el dia 11 de juny d’un taller de cuina, impartit per Ivana, de Cocina Nómada, en el qual aprendrem secrets, usos i receptes de llegums per a l’estiu.

 

Per a acabar, el projecte Hort City, proposta de l’Equip d’Agroecologia de la Xarxa Sostenible i Creativa (RSC) per a crear un hort urbà en una terrassa de 150 m2, situada en l’edifici multicultural Ràdio City en el Barri del Carmen, ens proposa activitats durant tots els diumenges del mes de juny. El 7, una xarrada sobre Camp, ciutat i persones. El 21, ens proposen un taller de fabricació de sabó. El diumenge 21 l’activitat està dedicada als més xicotets de la casa i es titula Munta el teu hort en un test. Finalment, el diumenge 28 de juny l’activitat estarà enfocada a la cura quotidiana d’un testo-hort.

 

cca34d17b5186097267678a76444a0b0 M

Imatge de cabçalera de l’article Macetas para tu Jardín

 

I com no, el Jardí Botànic de la Universitat de València segueix amb les seues visites guiades gratuïtes l’últim diumenge de mes. Et recordem una vegada més que l’agenda de Biovalencia la fem entre tots i està en constant canvi. Associacions i empreses poden publicar els seus esdeveniments de forma gratuïta en la nostra web. Així que, no deixes de consultar-la!

Etiquetes
Portal web que recull informació sobre eco-empreses, eco-agenda i eco-noticícies a València, Castelló i Alacant a més d'informar sobre esdeveniments ecològics i sostenibles.
Send this to a friend