Oci verd

4 abr. 2015

BioValencia, l’agenda verda

L’Oci Verd és protagonista en Espores avui! La plataforma BioValencia ens presenta les activitats en què podem participar molt a prop de les nostres cases. Sigues verd a Castelló, València i Alacant, no et quedes a casa.

El projecte de BioValencia va nàixer ara fa més d’un any. Som un grup d’amics que ve de diferents àmbits: una periodista i dissenyadora gràfica, una professora de secundària, un gran coneixedor del sector de la fruita i un enginyer de camins.

 

Temps lliure, temps verd

Creiem en una forma de vida més d’acord i respectuosa amb el medi ambient i pensem que no hi havia res a la Comunitat Valenciana que aglutinara tot allò relacionat amb l’ecologia i amb un model de vida més sostenible. Vèiem que cada vegada més sorgien mercats en els quals es venien productes locals ecològics i artesania, que la gent té ganes de tenir contacte amb la terra, de llogar el seu propi hort.

 

biovalencia

 

També han sorgit associacions i empreses que promouen l’ús de la bicicleta, que fan tallers i cursos de bioconstrucció, de cuina saludable … Observem que la gent està optant per un oci respectuós amb la natura i que vol descobrir la Comunitat Valenciana d’una altra forma. En definitiva, notem que tenim ganes d’una vida més lligada a la terra, a la natura.

 

1546332 510614949055749 1110730605 n

Capçalera Facebook BioValencia

 

Així que, amb moltes ganes, esforç i, tot s’ha de dir, amb pocs recursos, ens vam posar mans a l’obra. Primer, vam començar amb el disseny del logo i amb una presència a les xarxes socials, fonamentalment a Facebook i Twitter (@Bio_Valencia).

 

Vam dissenyar la pàgina amb els elements que considerem interessants: un directori amb les associacions, ecobotigues, restaurants… del sector, una agenda en la qual publiquem els esdeveniments i activitats relacionats amb l’ecologia i la sostenibilitat a la Comunitat Valenciana i una secció de informació.

 

L’agenda 2.0 del mes d’abril

BioValencia fa molt èmfasi en la difusió i promoció de projectes ecosostenibles i responsables. Per exemple, hem col·laborat estretament amb fires molt importants a la Comunitat, com Ecoaltea i la recent edició de Biocultura Valencia.

 

mona pascua vegana1

Mona de Pasqua vegana. Recepta disponible en la web de BioValencia

 

Donem moltíssima importància a la participació de la gent. Per això, qualsevol associació o empresa que promogui l’ecologia, sostenibilitat i el km0 a la Comunitat Valenciana pot publicar de forma gratuïta seus esdeveniments i activitats a l’agenda del nostra web. BioValencia la fem entre tots i, per això, el calendari està en continu moviment, ja que està obert a les vostres iniciatives.

 

En el calendari podreu trobar un poc de tot. Per fer-vos una idea, aquest mes d’abril, hem començat amb la segona edició d’un curs de construcció amb bales de palla organitzat per la Universitat Politècnica de València i la cooperativa okambuva entre d’altres.

 

 

Tenim en diverses localitats de la Comunitat mercats agroecològics i d’artesania: 3 d’abril a Elx, en què també se celebrarà un intercanvi de llavors tradicionals, el dia 4, al centre ambiental del Vedat de Torrent, el 5 d’abril podem gaudir del Mercat del Riurau en Jesús Pobre i del Mercat de la Margarida en Margarida, Alacant, que versarà sobre els jocs i tradicions de Pasqua. El dia 11 té lloc el Mercat del PopUp en Sagunt, que promociona els productes de km0. També el dia 11 se celebra el Mercat dels Porxes en Benissa i la mostra de productes ecològics i d’artesania organitzada per Del Camp a la Taula a Albal.

 

A més, a Ontinyent, del 2 al 4 d’abril té lloc el Festival Diània, organitzat entre d’altres per Ecoxarxa Séquia Mare, en què hi haurà tallers, exposicions i concerts. En Xaló se celebra el Festival Xalónia els dies 18 i 19 d’abril. També trobareu, per exemple, un curso de aromaterapia científica francesa el dia 9 d’abril a Alcoi, un farmacia natural i herbes en el Jardí Botànic de la Universitat de València, visites guiades per Ibi, cursos de cuina saludable,  així com un curs de viverisme i producció de llavors en l’agricultura ecològica a Benidoleig.

 

Cartells

 

Aquest mes, els dies 11, 12 i 13, tindrà lloc també la III Marxa Antifracking per Castelló. Us animem a consultar el nostre calendari perquè segur que sempre hi trobareu alguna cosa interessant. Recentment, hem incorporat a la nostra pàgina una tenda online. El nostre propòsit és oferir una plataforma de venda a le empreses menudes que produeixen d’una manera sostenible.

 

BioValencia no és un projecte estàtic, està obert a propostes orientades a difondre una manera de vida més sostenible, responsable i respectuós amb el medi ambient. Alguna proposta?

.

Etiquetes
Portal web que recull informació sobre eco-empreses, eco-agenda i eco-noticícies a València, Castelló i Alacant a més d'informar sobre esdeveniments ecològics i sostenibles.
Send this to a friend