Espores - Agricultura

Agricultura

Horticultura, agricultura ecològica, alimentació, gastrobotànica, plagues, aplicacions agronòmiques, meteorologia

La plaga del mes de febrer és... Zeuzera pyrina

24.02.17 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Agricultura

Zeuzera pyrina és una espècie barrinadora que s’alimenta de la llenya dels fruiters, es difícil de detectar i de tractar però cal prestar atenció; en començar la primavera podrem advertir la seua activitat. Si un dia veus un dels teus fruiters amb una branca trencada, potser no haja estat el vent. Aprèn més sobre el cicle vital i els danys que causa als conreus.

La plaga del mes de gener és... el nou cotonet

18.01.17 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Agricultura

En gener us parlaré d’una plaga de què se sap poc, el nou cotonet. A diferencia de la resta d’espècies, Delottococcus aberiae provoca malformacions el fruits del cítrics i és per això que la infestació dels conreus comporta pèrdues econòmiques quantioses.

Abelles de ciutat

11.12.16 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Agricultura

El Botànic acull la jornada tècnica sobre apicultura urbana organitzada per l’Ajuntament de València i l’Observatori Municipal de l’Arbre i per eixa raó volem oferir unes pinzellades sobre aquesta mil·lenària feina i presentar-vos el nou vídeo en què us mostrem les ferramentes bàsiques de l’apicultor.

Un fillol amb tronc i fulles: apadrina un magraner!

10.11.16 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Agricultura

Dos joves de l’Horta Sud acaben de llançar el projecte Apadrina un magraner per tal de compartir la seua experiència amb el cultiu d’aquest arbre, molt arrelat a la nostra terra però en retrocés a les últimes dècades. Una excel·lent manera de fomentar el compromís amb la natura i amb el desenvolupament sostenible.

La plaga del mes d'octubre

16.10.16 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Agricultura

La plaga del mes d’octubre deu el seu nom a les plantes de què s’alimenta, les brassicàcies. I és que Pieris brassicae és una papallona voraç les larves de la qual mengen fulles per créixer i créixer. Aprèn com viuen i sobretot com prevenir la seua aparició en el nostre hort d’hivern.

La plaga del mes de setembre... No és una plaga!

11.09.16 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Agricultura

Comença el curs amb bon peu i fes les paus amb els artròpodes! Parlem dels habitants del sòl del nostre hort que, a diferència dels articles anteriors, són beneficiosos! Us presentem els col·lèmbols, diplurs i proturs.

Ametles valencianes, en crema!

04.09.16 Escrit per Eva Pastor
 Publicat a Agricultura

El camp també és una opció de vida, i de projectes. Dos joves han recuperat i mantingut terres familiars d’ametlers creant una matèria primera de qualitat, la qual han convertit en altres productes d’alimentació que estan tenint una bona acollida local, però també als mercats estrangers. I tot a partir d’agricultura ecològica.

La plaga del mes d'agost

19.08.16 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Agricultura

Les plagues tampoc tenen vacances! Tornem amb la mosca de la fruita, la coneguda Ceratitis capitata que destrueix grans quantitats de caquis i taronges i provoca pèrdues econòmiques enormes. Hui, coneixerem un poc més aquest insecte semblant a una mosca domèstica, com controlar la seua població, el seu origen, la biologia i alguna curiositat més.

La plaga del mes de juliol

20.07.16 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Agricultura

Juliol és el mes de lluir de collita, de gaudir d’amanides i de gaspatxos casolans. Però, què fem quan tenim tanta collita que ja no sabem a qui regalar-la? Arriba el moment de conservar els excedents del nostre hort! Així que ens allunyem un poc de l’hort per parlar de les plagues que viuen al rebost! Aprèn a evitar-les!

La plaga de juny és... l'arna de les tomaques

15.06.16 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Agricultura

És temps d’amanides! I per això, la plaga del mes de juny és Tuta absoluta, un arna encarregada de llançar a perdre les nostres tomaqueres. Encara estàs a temps de lluir d’horta així que llig i aprèn més sobre aquesta plaga.

Pàgina 1 de 9