Projecte de conservació per a recuperar l’Estepa de Cartagena 

Jara

El Jardí Botànic de la Universitat de València lidera un projecte de conservació per a recuperar l'Estepa de Cartagena (Cistus heterophyllus subsp. carthaginensis), una espècie endèmica del sud-est de la Península Ibèrica en perill crític d'extinció. A través d'un vídeo coral amb tots els que formen part de l'acció, s'explica de manera divulgativa el conjunt que envolta el projecte, les seues motivacions i els actuals avanços tant de la conservació in situ com de la conservació ex situ.

El Jardí Botànic és molt més que un espai de naturalesa i compta amb un equip d’investigació multidisciplinari que treballa de manera coordinada per a permetre la conservació de l’Estepa, una actuació que podrà servir com a model per a abordar en el futur altres plans de recuperació amb més plantes que també es troben críticament amenaçades. El projecte que va iniciar en 2020 ha avançat positivament en estos últims anys, i els científics i científiques del Botànic ens acosten a tot el que hi ha darrere d’una acció plena de compromís que ja s’ha convertit en molt més que un projecte.

Doneu-li al play i gaudiu d’un magnífic resum sobre la tasca que du a terme el Jardí Botànic per a salvar l’Estepa de Cartagena.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend