Art i natura Plantes

7 febr. 2017

Inspiració natural: DIY per celebrar San Valentí!

Si alguna cosa hem après amb Baladre Crafting Creativity és que tot es por celebrar amb plantes! Mira, tria la teua manualitat i regala molta botànica per San Valentí. Garnaldes de flors, escunys amb enciams... Un seguit d'opcions crafintg que agradaran a grans i menuts. 

Com al febrer celebrem el dia de Sant Valentí, us propose un DIY ben bonic per a dir-los als vostres éssers estimats que són els millors i que els estimeu moltíssim. Són DIY senzills de fer i amb elements naturals. Tria el que més t’agrade i posa’t mans a l’obra. De segur que triomfaràs! Per on comencem?


Flors penjants o garlanda de flors

Talla flors i lliga-les a un cordill bonic. Les pots deixar penjant com en la primera foto, per a adornar, per exemple, un sopar romàntic. O les pots lligar en forma de garlanda ja que són molt decoratives, fàcils de fer i donen molt bon resultat. Prova-ho!


Corona de flors en forma de cor

Ara per Sant Valentí hi ha moltes botigues que venen adorns en forma de cor. Així que seguint l’estil del DIY anterior, pugem un poc la dificultat per a realitzar unes corones en forma de cor. No t’espantes que no és gens complicat, sols has de seguir les passes de la imatge per a aconseguir un cor ben bonic.

Per fer aquesta manualitat han utilitzat unes branquetes en forma de cor on han anat insertant pels buits les tiges de les flors tallades. El resultat? Doncs una corona en forma de cor ben bonica que serveix per a regalar per Sant Valentí o per a donar-li un aire romàntic a la teua llar.


Estampa flores, amb encisams!

Sí, ho has llegit bé… amb encisams! Quan vaig descobrir aquest DIY vaig pensar que era una manualitat tan fàcil i econòmica com original. Has de tallar la base de l’encisam, on les fulles estan molt ajustades, fent un tall el més recte possible. Amb un paper de cuina retira la humitat que s’haja format al fer el tall i, a continuació, banya bé en tinta o pintura. Amb cura i seguretat, estampa en una làmina de cartolina. Veuràs quina flor tan preciosa ix!

Després, cal que deixes assecar l’estampació i millor que l’acompanyes d’una frase tan especial com la persona a la que li ho vas a dedicar. Al·lucinarà, de veritat!


Decoració de paret en forma de cor

M’encanta aquest DIY! I ves que no té res de res, però el resultat final està genial. Necessitaràs una plantilla de cartolina en forma de cor per a que et servisca de guia al taller les diferents branquetes. També un poc de pintura en diversos tons si vols aconseguir, com en la imatge que et mostre, l’efecte degradat. I una branqueta més llarga que és a la qual aniràs lligant les branques en el seu ordre correcte per formar el cor. I, voilà! Original objecte decoratiu a la vista per a sorprendre a qui tu vulgues. Per descomptat, és una obra d’art que es fa en una estona i que queda molt bé.


Lletres de cartró XXL amb flors

Ja saps que està molt de moda decorar ambients amb lletres, i queda molt bé. A més, existeixen molts tutorials amb diferents tècniques: folrats amb paper de regal, de diari, amb pintura més o menys brillant, amb fotos, purpurina, amb pompons, etc. I, també, amb flors. Si no vols calfar-te el cap, hi ha tendes on venen lletres de cartró ja fetes, però paga la pena atrevir-se al handmade i fer el DIY sencer. Amb ajuda d’una pistola termofusible, ves pegant les flors per a folrar la lletra sencera. És una manualitat que després crida molt l’atenció, siga quin siga el racó de casa on la poses. T’ho assegure!


Missatge secret

Hi ha alguna cosa més romàntica que trobar-te una nota d’amor on no te l’esperes? Doncs això és el que aconseguim amb aquest DIY. Embolica un ram de flors i no t’oblides de posar una nota en l’interior… A veure quina cara se li queda a l’afortunat o afortunada que reba aquest detall!

17159796553 ec38e73950 z
Roses de colors. Imatge de Harvey K. Font: FlickR

Per últim, el DIY més colorit de tots i el que requereix un poc més de temps. El podríem catalogar més com un experiment que com un DIY, i és que és ideal per fer amb els més menuts, bàsicament, perquè al·lucinaran. Talla la tija d’una rosa en creu i introdueix cada part en un got d’aigua amb tinta de diferents colors. Per capil·laritat, la rosa anirà absorbint l’aigua tintada que anirà donant una coloració diferent als distints pètals. El resultat és molt bonic, quasi màgic… Recorda que la ciència no té perquè ser avorrida!

Anima’t i diverteix-te i fes algun d’aquests 7 DIY que t’acabe de presentar. Hi ha per a tots els gustos. Gaudeix de Sant Valentí i recorda que l’amor i l’estima cap als teus es demostra dia a dia… Tots els dies són bons per a celebrar l’amor, és un dels millors sentiments que tenimTotes aquestes imatges i moltes més les trobaràs al meu tauler de Pinterest dedicat a Espores-Inspiració Natural. Passa’t i inspira’t de la forma més natural.

Etiquetes
Bloc a càrrec de Silvia Pérez, biòloga i amant de la fotografia i les manualitats.
extern Signatura Espores
Send this to a friend