Oci verd

9 febr. 2013

Crear amb elements naturals

Isabel Asensio ens acompanya per la seua experiència com artista que s’inspira en tot allò que la natura ens pot oferir, paisatge, sentiment i com no, materials. Ella comparteix amb nosaltres la seua obra i, a més, ens ofereix l’oportunitat de participar d’un curs de creació artística i una mostra col·lectiva.

 

Inspiració

 

Camine, camine, camine
entre el toll de fullatge, arrels, terra i pedres.

 

Camine, camine, camine

M’allunye de la civilització,
de les carreteres, de la cobertura…

 

Camine, camine, camine

M’endinse en la muntanya.

 

Camine, camine, camine
els arbres, els ocells, les plantes, les flors, l’aigua…

 

Camine

Camine

Camine

Inspire!

 

La natura és un medi constant d’inspiració per a mi, ja siga en espai obert o tancat, res més em transmet tanta fascinació i aprenentatge.

 

ASENSIO1

 

Inspiració, del llatí inspirare, rebre alè, rebre vida, respirar, estar en un estat d’obertura, on descendeixen en nosaltres idees, records, sensacions que ens impulsen a crear, a materialitzar, a posar-nos en marxa, a desenvolupar un treball o simplement a viure. Inspiració és tot allò que ompli l’ésser, l’esperit i l’ànima.

 

ASENSIO2

 

I el fet d’inspirar, inclou un acte paral·lel, inherent, que completa el concepte. Com les ones de la mar que van i vénen, entregar i rebre, nit i dia, moviment i pausa, estiu i hivern, so i silenci, inspiració i exhalació… cicle vital de la creació.

Connexió amb la natura

El viure en habitatges dins de les ciutats fa que perdem la connexió amb la Terra, amb el nostre origen, amb els nostres sentiments. Moltes vegades ens sentim aïllats, desarrelats, mancats d’objectius, pendents de la propera destinació.

 

ASENSIO4

 

La natura ens torna el sentit, ens fa tindre una sensació de pertinença, ens fa sentir que vivim en un ordre harmònic, en un món coherent. És quan vivim en plena natura quan arribem a experimentar la plenitud, la vitalitat, la llibertat, l’abundància al nostre voltant.

 

Pètals que són paraules

Des que vaig començar la creació artística, em vaig adonar que em sentia molt vinculada a la natura i a les seues manifestacions. Cada dia em sorprenia una imatge natural que em feia reflexionar. Fins i tot, en els aspectes més quotidians quedava impressionada. Llavors, fulles, flors, soques, branques, corfes, beines… cada element que la natura generosament em regalava, jo el recollia.

 

A poc a poc, la mateixa matèria prima que replegava curosament va desplaçar els dibuixos a mà alçada. Amb formes orgàniques i cordells, traçava línies que contenien un major significat, que em semblaven més autèntiques.

 

ASENSIO7

 

Les peces picto-escultòriques prenen un caire amb una intensa originalitat, nítida, diàfana. La matèria es mostra sense artificis, amb tot el significat, qualitat i puresa.

 

Si és estiu, tardor, hivern o primavera, la clau és estar sempre atenta als canvis, als colors, a les textures, als aromes, al ritme de la natura.

 

Amb la natura dibuixe, amb la natura escric.

Amb la natura pinte, amb la natura cante.

Amb la natura modele, amb la natura balle!

 

Curs de creació artística

Amb el Jardí Botànic de la UV vos oferisc l’oportunitat aquesta primavera de participar d’un curs en el que, setmana a setmana, vos acompanyaré en el procés de crear obra pròpia a partir de la vostra experiència com a creadors i utilitzant tots aquells materials que el nostre entorn verd ens posa a l’abast.

 

ASENSIO6

 

Seguirem l’evolució creativa dels alumnes en l’Estufa Freda, un espai al centre del Botànic que primer ens acollirà com aula, i que després, en acabar el curs, serà lloc d’exposició d’una mostra col·lectiva durant l’estiu on cadascú donarà a conèixer allò que ha creat.

 

Més informació

www.jardibotanic.org/culturaicomunicacio.php?id=630

www.flickr.com/photos/isabelasensioandres

Etiquetes
ART & NATURA
Assessora personal del procés creatiu de forma saludable i conscient. Combina l'ensenyament amb la creació artística mitjançant un art respectuós amb el medi ambient, treballant majoritàriament amb matèria vegetal.
Send this to a friend