Jardineria

14 maig 2013

MIRACLE AL DESERT, UN JARDÍ DE FLORS

Situat en l’efervescent Dubai, el Miracle Garden és ja el major jardí del món de flors naturals ja que entre els seus enrevessats passadissos i laberints trobem 45 milions de flors. Un espectacle visual que, fins avui, era inimaginable enmig d’un desert. Per sort a Dubai, no només creixen els edificis.

Seria una gosadia preguntar quines flors hi ha al Miracle Garden i quines no. En aquest cas, més que la varietat (que com podeu imaginar, no és precisament escassa) el que importa és el nombre. Imagineu entrar en un espai de 72.000 metres quadrats sense lloc per al buit, on el horror vacui es convertisca en un tapís floral. Imagineu els colors, imagineu les aromes, imagineu el que es pot sentir quan les flors s’obrin al cel… En un lloc com Dubai, situat en una de les zones més àrides del planeta, imaginar un lloc així semblava impossible. Però des de fa algunes setmanes, passejar per un paisatge així és una realitat. I tot perquè el govern del país vol demostrar que un reverdiment de la zona és possible. El projecte, que va començar en 2011, sembla donar ara els seus fruits. 

 

Miracle-Garden-1_1

MIRACLE_13

MIRACLE_4

Açò sí, hem de destacar que aquesta obertura és temporal, aquest gran projecte acaba d’obrir les seues portes, a manera d’exposició, però a la fi del mes de maig tornarà a tancar-se per a la seua posada a punt definitiva. A més de perquè els experts desaconsellen que estiga obert durant l’estiu, una època en la qual la temperatura mitjana del país és de 40º.


Un oasi floral enmig del desert

Les instal·lacions d’aquest jardí són sorprenents. En ell, els milions de flors semblen estar en sintonia, conformen tanques en forma de cors, estels, piràmides i iglús. En total, setanta-dos mil metres quadrats en el centre recreatiu Dubailand, situat enmig del desert, en la ciutat d’Al Ain, una de les zones on els nous rics del país estan construint les seues mansions. Per sort, no només trobarem rajoles, l’empresa de la Unió dels Emirats Àrabs, encarregada de la gestió i el manteniment del Miracle Garden, també està plantant arbres en el perímetre perquè bloquegen el vent. 

 

MIRACLE_6

MIRACLE_7

MIRACLE_8

MIRACLE_10

L’equip de jardiners del Miracle Garden està fent un treball sorprenent per a aconseguir ser el jardí de flors naturals més gran del món. Per a ells, s’han dissenyat sistemes de reg innovadors que permeten aguantar les temperatures i oferir als visitants aquest espectacle floral únic. Al Ain Sub Sistema de Reg Superficial (AASSIS) és el sistema de reg que s’ha dissenyat per a aquest gran parc i que permet fins a un 80% d’estalvi en l’aigua de reg. 

Així, l’ecologia i la sostenibilitat s’han convertit en una de les seues banderes d’identitat, doncs donades les condicions del terreny on s’ha situat, és molt necessari tenir tots els aspectes en compte. Segons els creadors del projecte, el Miracle Garden té com a objectius augmentar el patrimoni cultural i natural de la zona, reconèixer i preservar el paisatge de la regió a través de solucions de disseny sostenible, i crear un llegat natural no solament per a la generació actual, sinó per a les futures. I altre dels aspectes a tenir en compte ha sigut la distribució d’espais, els Miracle Gardens de Dubai tenen més de 4 quilòmetres de senderes i encara que la majoria dels jardins estan exposats al sol, unes quantes seccions ofereixen refugi de l’ardent calor del desert.

 

Si vols visitar aquest gran oasi de les flors, pots fer-ho d’octubre a la fi de maig, tots els dies de 9 a 21 hores. L’entrada costa 20 dírhams (aproximadament, 5 euros) i els xiquets menors de tres anys entren gratis. I finalment un advertiment, no tractes de quedar-te amb un ram de flors de record, el reglament per als visitants prohibeix de forma explícita tocar i tallar les flors.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.

Send this to a friend