Jardineria

6 gen. 2015

Jardineria nudista

A un xicotet poble d’Anglaterra hi ha un jardí privat que és treballat amb molta cura pels seus propietaris. El que ha de saber el visitant és que els jardiners practiquen el gardening despullats!

A una hora en cotxe des de Londres, en sentit oest, trobem aquest poble medieval de poc més de 3000 habitants. Plujós, ventós i ben carregat de costeres. Travessat pel riu Avon, on els cignes viuen tranquil.lament, envoltat de granges i camps de flors blaves que floreixen en primavera i entapissen el sòl allà on mires.

 

Malmesbury, un poble on la gent va vestida

En arribar a la part més alta del poble, deixant enrere els supermercats, les tendes i les cafeteries plenes de gent, sempre abans de les 17h de la vesprada, arribem a la abadia de Malmesbury. Amb un aspecte gòtic, tètric, de roques fosques, humides i cobertes de molses, aquesta antiquíssima construcció ens rep amb un tros de pastís i un té. Al seu interior, ple de bancs correguts per a les celebracions religioses hi ha una llibreria, uns sofàs per llegir, una caferia. També és espai per concerts, però no sols de música sacra, també el folk té cabuda en aquesta església.

 

1024px-Malmesbury.abbey.exterior.arp

Abadia de Malmesbury. Imatge de www.wikipedia.es

 

Deixant un poc enrere la eclèctica abadia, visitarem un dels jardins més coneguts de la zona, els Abbey House Gardens. Aquesta mansió va estar deshabitada durant un anys fins que Ian i Barbara Polland decidiren comparar-la, rehabilitar-la i formar la seua família. Els tres fills que el matrimoni té en comú han crescut entre aquestes parets i fins ací, res massa excèntric.

 

8413270433 897217bafb z

Abbey House Gardens en hivern. Imatge de FlickR

 

Un dia, sent els xiquets ben menuts, i acabats de mudar a aquesta enorme casa, el pare de família decideix aprofitar l’ampli espai que envolta la casa per crear un jardí espectacular, i així ho va fer amb l’ajuda de la seua dona. Ambdós, dedicats a la creativitat i al respecte del medi ambient crearen els jardí que conté la major col.lecció de roses de tot Regne Unit i més de 20000 metres quadrats d’extensió.

 

Sense roba

La història també conta que aquesta casa, amb uns 1300 anys d’existència, amaga baix el sòl dels voltants, el cos del primer rei d’Anglaterra. Amb tot açò, la casa i els seus jardins són famosos per una raó ben distinta, els jardiners, Ian i Barbara, tenen cura del seu jardí despullats.

 

7555240050 9dca851f74 z

Abbey House Gardens. Imatge de FlickR

 

Òbviament, sols es permeten aquesta excentricitat en estiu però el que és be cert és l’estratègia de màrqueting els ha eixit d’allò més bé. Els Abbey House Garden tenen pàgina web, perfils a les xarxes socials i el matrimoni concedeix nombroses entrevistes als mitjans de comunicació anglesos.

 

Pel que fa als visitants, anar vestit o desvestit és opcional. Això sí, si pregunteu a algú al poble per aquestos jardins i us reconeix com turista o estranger … No es fieu del que us diga, intentarà convèncer-vos que qui ha d’anar nuet és el visitant! No s’ho cregueu, sobretot si aneu en hivern. Passar un poc de vergonya sembla millor que passar una pulmonia. Una vegada al mes, durant els mesos de millor oratge, el jardí s’obri perquè els visitants, exclusivament nudistes gaudeixen del jardí i del sol mentre fan un picnic o lligen estirats al terra o prenen cafè a la cafeteria.

 

article-2629303-1DDEF1FE00000578-503 634x473

Imatge de www.dailystar.co.uk

 

La parella de jardiners nudistes no abandona la casa amb facilitat. Hi viuen des de 1994 i dediquen moltes hores a cuidar la flora i la fauna perquè aquest jardí també és la llar de nombroses aus que hi troben menjar i casetes-niu on allotjar-se a més d’esquirols, tortugues, insectes i els gossos de la família. A més de visitar-los per gaudir dels colors i de la pau de l’entorn, el Abbey House Gardens són el decorat perfecte per a una boda, sols has de fer a reserva. No importa si és estiu o hivern. Ho tenen tot pensat.

 

Més a més, els dedicats jardiners canvien les flors. Gener i febrer són mesos de descans perquè el fred i les pluges ho posen massa difícil però podem gaudir de camèlies en març, liles en agost, roses quasi tot l’any així com podem passar per l’interior de túnel de Labrunum.

 

6921846982 8e680673dc z

Imatge de FlickR

 

Si us agraden les escapades a llocs amb encant i tranquils, sense dubte, Malmesbury és una bona opció. Bristol és l’aeroport més proper i connecta amb el poble amb tren i autobús. Si voleu visitar els jardins, teniu un parell de mesos per planificar-ho, us recomanem que ho feu a partir de març, quan les condicions climàtiques permeten l’explosió de colors de varietats de flors distintes. Si voleu anar despullats o no, ja depèn de vosaltres.

 

Veure vídeo: www.youtube.com/watch?v=uSTGTFDhs6I

Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend