Art i natura Entrevistes

16 set. 2017

Norberto Legidos, (Ins)Pirat pel Botànic

Hui, 17 de setembre, tanquem la mostra (Ins)Pirats pel Botànic, derivada del concurs de pintura i narrativa ràpides que porta el mateix nom. Per això, us presentem el guanyador de la segona edició en la modalitat de pintura. Norberto Legidos es va emportar el primer premi i hui ens respon a unes preguntes breus sobre la seua obra i l'experiència al concurs. Phyllostachys nigra, el nostre bambú negre va ser el model perfecte per a la seua aquarel·la!  

1. En quina modalitat vas participar? Estàs orgullós de la teua obra?

Vaig participar en la modalitat de pintura i sí, estic satisfet i orgullós d’ella. El títol de l’obra és ‘Bambú negre al Botànic’.

1PREMIO PINTURAObra guanyadora del primer premi de la segona edició d'(Ins)Pirats pel Botànic 

2. Quin espai del Jardí vas triar per pintar?

Vaig escollir un lloc prop de l’estany, el bambú negre em va inspirar especialment.

3. La natura sol inspirar les teues obres?

Gairebé tota la meua obra es realitza dins la natura, m’agrada pintar a l’aire lliure.

4. Ja havies participat en (Ins)Pirats pel Botànic? I en altres concursos semblants?

Vaig participar l’any passat en InsPirats pel Botànic. També he participat en altres concursos de pintura en diferents pobles.

5. Com vas conèixer el concurs?

El meu antic professor de paisatge ens va enviar la informació.

6. Com va ser l’experiència? Et va sobrar temps?

Al principi dubtava entre dos llocs, però finalment em vaig decidir pel lloc que més còmode em trobaria. Encara que va ser un dia calorós s’estava bé a l’ombra dels arbres. Com que vaig utilitzar aquarel·la i no era un format massa gran, vaig poder pintar amb tranquil·litat. Tot i així vaig acabar abans de l’hora fixada

7. Quina és la part del concurs que més t’agrada?

De vegades necessite esperar a que la pintura s’ assequi, doncs aprofite per passejar, veure el que fan la resta de participants i veure més llocs del jardí. Aleshores la meua part favorita és pintar i passejar al mateix temps.

8. Què canviaries/milloraries del concurs?

La entrega de premis la ficaria abans, ja que hi ha massa temps des que lliurem els quadres fins que es fa l’entrega de premis. En el meu cas, i d’altres companys, no vam poder quedar-nos. No estaria mal poder gaudir de música en directe durant el concurs.

Inspirats ExpoHui tanquem la mostra (Ins)Pirats pel Botànic, vine!

9. Explica’ns un poc el tema de la teua obra. Què volies transmetre?

Vaig fixar-me en un xicotet bosc de bambú negre què em va cridar la atenció. A més m’agradava el contrallum que produïa front el sostre mig il•luminat pel sol. Vaig tractar de accentuar la verticalitat del bambú i tractar-ho a la manera japonesa.

10. Recomanes l’experiència? Repetiràs?

Per descomptat!

FES CLIC PER VEURE LA GALERIA D’IMATGES D'(INS)PIRATS PEL BOTÀNIC. SEGONA EDICIÓ

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend