Entrevistes

3 juny 2017

10 Preguntes verdes a… Paula Bonet

Imatge de Guillermo Martorell

Qui no coneix a hores d'ara a la Paula Bonet? La pintora vila-realenca ha participat en #viuelBotanic per explicar-nos com la natura inspira la seua obra. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València dedica els seus esforços a crear una obra carregada de música i literatura. Entre els seus llibres publicats, destaquen "Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End", l'homenatge a François Truffaut "813" i "La sed", un llarg poema en clau feminista que uneix paraula i imatge. Ara presenta un quadern amb consells per escriure ficció al costat de la gran escriptora Rosa Montero i treballa en un projecte directament vinculat a la ciència que l'apropa encara més al nostre Jardí. Descobreix les sues respostes!

1. Paisatge que inspire el teu proper disc, llibre, il·lustració, guió…

El desert de Sant Pere d’Atacama a Xile. La pols i la gran extensió de terreny àrid que sembla haver estat esquitxat de sal.

2. Un sabor vegetal que odies i un que et fascine

Em fascina el gust de la carxofa i el del bròquil. No hi ha cap que odie.

3. Tria el teu poder si fores una súper-heroïna ambiental

No existiria el plàstic.

4. El teu fòbia inconfessable quan vas al camp

Que apareguia del no-res un animal salvatge i que siga violent.

5. Un jardí on perdre’t

Em vaig perdre i tornaria a perdrem als jardins del Palazzo Pitti a Florència.

6. Última i propera aventura verda

Fa dos hiverns vaig estar a punt d’endinsar-me en l’Amazones. Fer aquest viatge i dormir a la selva és una cosa que tinc pendent.

7. Una cosa ECO a què no podries renunciar

Al codonyat que fa la meua iaia.

8. Tria una planta per fer-te un selfie

Dracaena fragans. El tronc de brasil em porta bons records. Quan vaig ingressar a la Universitat de Belles Arts de València hi havia una prova d’accés que durava dos dies. Un dels exercicis als quals li dediquem més temps va ser al dibuix del natural. La direcció va decidir omplir la facultat de troncs de Brasil i dibuixar un d’ells va ser la prova de dibuix que vaig haver de fer per accedir-hi.

9. Si escodrinyem el teu armari, trobarem botes de muntanya?

Sí, les vaig comprar fa cinc anys per anar a Islàndia.

10. Una aroma que et recorde al camp

Els meus records més bells associats al camp em remeten a la infància. A les pasqües i l’estiu a la discreta casa de camp que tenien els meus iaios, a aquest moment en què comença a fosquejar i un ventet fresc amb olor de marialluïsa ho inunda tot.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend