Entrevistes

29 abr. 2021

10 preguntes verdes a… Nuria Ferriol

Essència, subtilesa, força, aquestes tres paraules descriuen a la perfecció l'obra intimista d'aquesta artista valenciana, que va captivar al Botànic fa ja uns quants anys quan va exposar en la sala Hort de Tramoieres. Paisatges imaginats de traços i textures que juguen amb l'abstracció i que desprenen naturalesa, la seua font d'inspiració i desconnexió. Una enamorada dels arbres i els passejos per la muntanya, que a més és comissària d'Inspirats pel Botànic, el concurs de narrativa i pintura ràpides que se celebra anualment a l'aire lliure del Jardí, el seu particular refugi.

Obris els ulls pel matí i la primera cosa verda que veus és…

Res! Per poder vore alguna cosa verda hauria de tancar els ulls i, en eixe cas, veig la copa d’un arbre.

El paisatge que visites cada any

La Serra d’Irta. Intentem anar a final de juny o principis de juliol, com un ritual de benvinguda a les vacances. És un dels pocs trams de costa que ens queden verges i m’encanta passejar per dins, entre pins i vegetació un tant salvatge, i anar veient la mar.

Un arbre al que admires

Ara mateix la garrofera. Des de fa uns anys porte un projecte al voltant de Les Macollades d’Olocau, que són un conjunt de garroferes centenàries que hi ha al terme municipal, i algunes d’elles encara són conegudes pels noms dels antics propietaris.

I l’última planta que has matat?

Un gerani… Ja sé que és una planta molt resistent, però a mi se m´ha resistit. I mira que ho intente, però el cuc eixe del gerani és més fort que les meues cures…

Llavors, arruixadora, guants de jardineria, guia amb rutes de muntanya…Quin regal verd, que no siga una planta, faries a algú que estimes?

Hauria de pensar en la persona a qui va dirigit, però possiblement seria una guia amb rutes de muntanya.

Si et dic “cuina i plantes”, quin plat prepararies?

Qualsevol amb bledes, m’encanten i sempre recorde l’arròs amb bledes de la meua iaia, insuperable. Però també m’agrada collir alguna brosseta del camp quan vaig amb algun amic que sap distingir-les, i aleshores van també al perol o fresques en amanida.

Una aroma que et recorde al camp

Sens dubte, el timonet.

Quina aventura verda t’agradaria fer?

Alguna ruta pel camp o la muntanya. En realitat ja és una cosa que fem en família. Ja sé que no sona molt exòtic, però ara mateix la paraula aventura em queda un poc gran…

3 coses que t’emportaries a un Jardí Botànic

Un llibre, el meu quadern de dibuix i un llapis. Tot un plaer que de tant en tant encara em permet. I sempre que ho faig pense: com és que no ho faig més sovint?

Primavera és temps de…

Passejar! Eixir, seure’s en terra, tombar-se, obrir els ulls, sentir…

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend