Entrevistes

28 oct. 2018

10 preguntes verdes a… Jèssica Crespo

La seua veu va ser la primera en escoltar-se, “durant 4 minuts”, en la nova radiotelevisió valenciana. Codirectora i presentadora del magazín Al ras d’À Punt, Jèssica Crespo compta amb una trajectòria consolidada pel seu pas per ràdios locals i la cadena SER on, entre altres, va presentar La Llavor, el primer espai íntegre en valencià de l’emissora. Aquesta temporada s’ha estrenat a la televisió autonòmica amb La qüestió, un programa d’actualitat amb entrevistes i debats. Professional i compromesa amb els mitjans públics, ja forma part de l’star system mediàtic valencià.

1. Obris els ulls pel matí i la primera cosa verda que veus és…

Tarongers, i per totes les finestres de ma casa. Visc a un poble rodejat de camps de cítrics i encara que ja és habitual veure també trossets amb caquiers i magraners, encara hi predominen els cítrics. Resulta especialment agradable l’aroma de la flor del taronger a la primavera i compensa l’olor a guano que també resulta inevitable en determinats dies.

2. Si ens auto-convidàrem a ta casa, la planta que mai trobaríem és…

Realment en trobaríem poques. L’espai verd, ple de plantes i de regal per als sentits, es troba a casa del meus pares. És el corral i allà fem vida pràcticament tot l’any.

3. Un lloc verd on anaves de menuda.

Recorde especialment els banys d’estiu a Montanejos i les excursions a distints municipis de la Canal de Navarrés. Més a prop, les pinades del Clot de les Tortugues, a Picassent, de dimensions més modestes però amb el mateix encant. I com no, el port de Catarroja, al Parc Natural de l’Albufera. El meu iaio em portava prou i ara sóc jo la que porte a la meua filla a gaudir d’aquest meravellós paratge.

4. Quina és l’última planta que has matat?

Qualsevol que haja aplegat al meu plat… el romer de la paella, pot ser?

5. Tardor és temps de…

Del cruixit de les fulles en xafar-les. Confesse que encara que camine per ciutat, si hi ha fulles al terra m’encisa passar per damunt i escoltar eixe soroll.

6. Si escodrinyarem al teu armari, trobaríem botes de muntanya?

Sí, però els falta rodatge.

7. Un sabor vegetal que odies i un que et fascine.

Em fascinen carxofa i bajoquetes. No puc amb els bolets.

8. Tria una planta per a fer-te un selfie.

Amb un taronger que ho tinc més a mà.

9. Quina de les R practiques més: reduir, reutilitzar o reciclar?

Els distints poals de fems per reciclar són històrics ja a ma casa. Des de fa un temps lluite per reduir, sobretot amb el plàstic, però costa. La meua assignatura pendent és la de reutilitzar…

10. Amb quin aroma botànic viatges automàticament en l’espai o en el temps?

El de la flor del taronger em remet directament al meu iaio, a casa, a banyar-se els peus en les sèquies, a jugar pels camps amb els amics.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend