Entrevistes

14 gen. 2017

10 preguntes verdes a… Francisco Latino!

Francisco Ángel Blanco "Latino" és el director musical de Sedajazz, un col·lectiu de músics independents fundat el 1991 a la localitat de Sedaví. Un lloc de trobada per a crear jazz que ha donat pas una empresa de gestió musical que compta amb una oferta de més de cent músics professionals formats en contacte directe amb el millor del jazz internacional. Big band, ensemble, dixieland, marching band, orquestra, grups de corda, trios, quartets... Any rere any el Botànic acull el cicle de jazz a càrrec d'aquesta organització capitanejada per la nostra víctima de #viuelBotanic. Què ens espera el 2017?

1. Quin és el teu primer record de naturalesa?

El primer que recorde és l’aroma del camp cordovés: oliveres i més oliveres. Allà vaig viure la meua infància, les olives i l’olor a orujo del molí on vivíem on vaig créixer i vaig passar els meus primers anys amb la meua família.

2. Un paisatge que inspire el teu pròxim disc

Fa molts anys que recorro camins en bici o passeig per la comarca de La Costera, concretament a Vallada (València). Hi ha racons i paisatges que em provoquen gran inspiració i és una zona no molt coneguda i recomane explorar-la. Hi ha vegetació diversa, frondosos boscos, muntanyes, coves i preciosos camps de cultiu.

3. Hivern és temps de…

Formació, preparació, treball dur en nous projectes, estudi, gaudi en família i convivència.

4. Per a tu un jardí botànic és un espai per a…

Conèixer la riquesa de la nostra naturalesa, espècies exòtiques que desperten fantasia i obren la teua imaginació, també és un lloc perfecte per meditar i afavorir la inspiració i la creació.

5. Obres els ulls al matí i la primera cosa verda que veus és…

M’encanten els llençols verds, encara que no són així totes les que tenim a casa,  jajaja! Tots els dies en l’esmorzar m’encanta observar les meues plantes, a la terrassa tenim molta humitat, estan gegants i frondoses, un mostera, Begònies, enfiladisses, ficus, alvocaters, cactus … plantes perfectes per a llocs humits on no dóna el Sol, ni el Fa, Mi, Re o Do, Si de vegades.

6. 3 coses que t’emportaries a un Jardí Botànic

Una càmera de fotos, un entrepà i una flauta.

7. Un lloc verd on anaves de petit.

A partir dels 5 anys vaig créixer a Sedavi, poblet de l’horta sud de València, recorríem molt sovint els camins entre tarongers, arrossars de la marjal, els enciams, creïlles, raves, fonoll, créixens en les sèquies… és una zona molt verda.

8. Un sabor vegetal que odiïs i un que et fascine

No trobe cap vegetal que no m’agrade i encara que em fascinen tots recentment vaig descobrir els calçots, a la brasa no tenen competència.

9. Creus que regalar flors o plantes està passat de moda?

Els passats de moda són els que no ho fan, regalar plantes és una cosa que faig sovint, és oferir vida i crec que és un gran detall.

10. Quina de les tres R pràctiques més: reduir, reutilitzar o reciclar?

La de reutilitzar, m’encanta guardar trastos i sempre recicle algunes de les seues peces, no m’agrada gens desfer-me de les coses si funcionen.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend