Entrevistes

11 juny 2022

10 preguntes verdes a… Ferran Palau

Amb eixa música intimista que fa brollar sentiments i sensacions a cada colp de veu i guitarra, el compositor català ha estat el primer en aterrar a l’escenari de Sons al Botànic. El cicle de concerts acústics a l’aire lliure del Jardí Botànic de la Universitat de València envoltats per un paisatge vegetal d’allò més evocador. I és que la natura inspira i Palau ho sap bé! Per això els boscos, els deserts, les selves, les muntanyes i, fins i tot, el fons marí són el principal refugi imaginat de l’artista on canalitzar la seua creativitat. Ens ho conta al nostre particular qüestionari verd!

Quin és el teu primer record de natura?

Els boscos que hi ha al voltant de Montserrat. M’he criat a la falda de la muntanya i vaig passar la infància explorant i fent cabanyes amb els meus amics.

Saps pujar a un arbre?

I tant! De petit em passava la vida penjat als arbres i encara ara m’hi enfilo. Les alzines i roures no són gaire difícils d’escalar.

Quin paisatge podria inspirar la teua propera cançó?

Ara per escriure cançons intento pensar en paisatges que no em siguin gaire familiars com per exemple el fons submarí, deserts o selves. Després potser ni tan sols es veu reflectit en les cançons, però em serveix com a teló de fons per escriure.

Ens convides a dinar sota el lema “cuina i plantes”, què ens prepares?

Podria preparar unes llentilles amb una fulla de llorer i una mica de romaní tan característic de la zona on visc.

Quina és l’última planta que has matat?

No tinc el record d’haver matat cap planta recentment la veritat. De fet, no tinc ni el costum d’arrencar les males herbes del jardí.

Confessa’ns el teu pecat insostenible

Em temo que el nostre estil de vida és un gran pecat insostenible en general. No obstant això, dins les meves possibilitats intento viure en harmonia amb la natura.

La teua aventura verda més recent

Fa unes setmanes vaig anar caminant des de casa fins al monestir de Montserrat, cosa que feia temps que tenia pendent. Ara, a la primavera, la muntanya està preciosa i plena de flors.

Creus que regalar flors o plantes està passat de moda?

Crec que el que ha passat de moda, per sort, és que les flors siguin només per les noies. A tothom li agrada una planta o una flor més enllà del seu gènere.

Tens alguna peli, llibre, quadre que t’haja marcat on la natura siga la protagonista?

Soc molt fan de Twin Peaks i una de les coses que m’atrau més de la sèrie són els seus paisatges i aquells avets tan característics. Aparentment, la natura no juga un paper protagonista en la trama, però acaba sent un element central i molt important.

3 coses que t’emportaries a un Jardí Botànic

M’encantaria gravar una cançó a un jardí botànic, així que agafaria gravadora, micro i guitarra.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend