Entrevistes

15 jul. 2017

10 Preguntes verdes a… Fani Grande

Imatge d'Eva Ripoll

Escriptora, guionista, bloguera, creadora de continguts i fins i tot presentadora de televisió. Fani Grande fa de tot i troba la inspiració en la natura a l’hora de crear. Defensora de la curiositat i l'aprenentage és l'autora del blog El Fémur de Eva, i el seu llibre Jo sóc així i això no és un problema tindrà una versió teatral que s’esterenarà el proper mes d’abril de 2018 al Teatre El Micalet. Una obra en què l'escriptora plasma la lluita de les persones trans per reivindicar el seu dret a ser.

1. Si ens auto-convidarem a ta casa, la planta que mai trobaríem és…

Mai en la vida trobaríeu una planta carnívora #AixòNoSeriaBonico

2. Si et dic “cuina i plantes”, quin plat prepararies?

Faria una amanida amb espinacs frescs, ruca, caps d’espàrrecs verds, pipes de carabassa torrades, pinyons crus, algun formatge ben curat i saborós tallat molt primet, adobat tot amb prou oli d’oliva verge extra picual, i una quantitat generosa de l’herba que m’encisa per amanides: l’estragó. I si pots menjar sucre, afegeixes dàtils o bresquilla deshidratada, i ja al·lucines en colorets.

3. Confesa’ns: el teu pecat insostenible

Viatjar en avió?… Sé que contamina moltíssim i el pitjor és no trobar alternativa per a llargs desplaçaments.

4. Un lloc verd on anaves de menuda

La Calderona és el meu paisatge d’infantesa. Me l’he passejada de menuda tantes vegades… El meu pare ens duia per caminets de terra que ‘ningú’ coneixia i jugàvem a ser exploradors i que xafàvem la terra els primers.

5. Un jardí on perdre’t

L’esplanada de la Cartoixa de Portaceli és un ‘jardí’ molt especial per a mi. Un lloc on sempre respire pau quan la trobe a faltar. Està rodejada de tarongers i és una bestiesa anar en primavera i olorar… I a València he trobat tot un jardí preciós al llit del Túria.

6. Última/propera aventura verda?

M’agradaria moltíssim tornar a pujar a l’estany de Sant Maurici amb qui vaig anar la primera vegada.

7. Tres coses que t’emportaries a un Jardí Botànic

Una novel.la, un assaig i una llibreta en blanc.

8. Creus que regalar flors o plantes està passat de moda?

No!!!! Jo en regale, me’n regale i em sembla un detall d’estima sublim, un ramell de flors fet a mà, encara que siguen de la vora del camí.

9. Buscadora de bolets, cuidadora de bonsais, florista, recol·lectora de llavors… què t’agradaria ser de major?

Recol·lectora de llavors… I plantar-ne moltes diferents i veure com creixen, i explicar el procés en forma de contes i vídeos, i fer un ‘vídeo-fòrum’ a la lluna de València, i que tothom vinguera i explicara la meravella de la diversitat de les llavors plantades… Ai, ai, ja m’has posat en marxa la neurona!

10. Paisatge que inspire el teu proper disc, llibre, il·lustració, guió…

El paisatge que m’inspira i on passa el meu pròxim llibre és  el meu poble, Massamagrell, que volguera convertir en un Macondo personal i literari.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend