Entrevistes

5 des. 2019

10 preguntes verdes a… César Barceló

Fitohormones, les arquitectes del món vegetal

Des de fa dotze edicions, rere la imatge dels cartells del cicle de Jazz al Botànic, està el traç atrevit i inconfusible d’aquest il·lustrador de Banyeres de Mariola. Arrels de Jazz, Jazz geogràfic, llunàtic Jazz... s’ha atrevit amb totes les nostres propostes i enguany ho ha tornat a fer, ha posat el toc divertit i colorit al Jazz climàtic, fent-nos fins i tot reflexionar sobre el moment ambiental que estem vivint. A banda, el trobarem a nombrosos llibres, contes, campanyes, cartells i revistes. En el seu treball més recent ens convida aquestes festes a consumir als comerços locals de la ciutat, així que els simpàtics personatges que crea ja ho estan fent. Ens acompanyes a fer un tomb amb ell en una ruta que acaba al Botànic?

1. Obris els ulls al matí i la primera cosa verda que veus és…

Les plantes del pati que dona a la cuina. La buguenvíl·lia ara no està massa bonica, fa massa fred, però les altres sí.

2. Quin paisatge et transporta a la teua infantesa?

La mescla de serra de pins i carrasques amb els bancals de blat. Em recorda a la casa del camp on solíem passar els estius i em fascinava (i encara em fascina) vore com canviava de colors el blat segons l’època de l’any.

3. Una olor vegetal que odies i una que et fascine.

Em fascina la de timonet o romer perquè és l’olor de la serra Mariola. Odie l’olor d’un saüc pudent que hi ha al riu i sempre que hi vaig l’olore per a comprovar que, efectivament, fa pudor…

4. Per a tu l’hivern és temps de…

Tancar-se a casa i hivernar com els óssos.

5. Confessa’ns el teu pecat insostenible.

Les càpsules del cafè. N’utilitze moltes i sé que no són massa biodegradables, però són tan pràctiques

6. Herbero, romer en la paella, infusió de timó, llicsons… quina és la teua #plantagastronòmica preferida?

L’herbero, és un licor social i anima els moments de barcella (conversa) després de dinar o sopar.

7. Si fores un superheroi ambiental, quin seria el teu poder?

El de poder llevar-nos del cap la filosofia d’usar i tirar, que allargàrem la vida útil de les coses i que tornàrem a arreglar-les en lloc de canviar-les per unes noves. Potser percebríem el que ens envolta d’una altra manera.

8. Tria una planta per a fer-te un selfie.

M’agrada molt l’hedra, la veig com una superheroïna que és capaç de guanyar terreny a qualsevol mur, roca, paret no té obstacles.

9. Llavors, arruixadora, guants de jardineria, guia amb rutes de muntanya… quin regal verd, que no siga una planta, faries aquest Nadal a algú que estimes?

La guia amb rutes, a vore si ens animem a eixir més de casa. Encara que l’arruixadora vella està trencada, mmm no sé, no sé…

10. Tres coses que t’emportaries a un Jardí Botànic.

Càmera de fotos, quadern de dibuix i llapissera.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend