Entrevistes

28 abr. 2016

10 preguntes verdes a… Arcadi García

#viuelBotanic

Hem abordat Arcadi García, un físic que ha deixat les aules per pujar a l'escenari de l'aclamat concurs de monòlegs científics, FameLab. Arcadi ens parla de la importància de la simetria en la física amb un hula hoop en la mà, de la bellesa de l'asimetria amb un sol retallat amb careta i ha vingut al Jardí per acomplir un somni, veure una planta carnívora! Pero abans, haurà de respondre a les nostres 10 preguntes verdes!

1. Quina és l’última planta que has matat?

De normal, no mate plantes, més bé se’m moren. Ara, si haguera de dir-ne alguna, diria que unes ortigues que m’han infestat la terrassa de casa fa poc.

2. Confessa’ns: el teu pecat insostenible

Gaste prou més paper del que realment necessite. Estic ahí ahí, tractant d’arreglar el problema.

3. Primavera és temps de…

D’eixir per ahí i gaudir de l’aire lliure, que t’entre el sol i et dóne l’aire. Si total, per a tancar-se en casa ja tenim l’hivern i els exàmens.

4. Tria el teu poder si fóres un superheroi ambiental

Controlar el temps atmosfèric! Adéu a les sequeres, els desbordaments de rius, els huracans…

5. Tria una planta per a fer-te un selfie

Alguna planta carnívora! Mai n’he vist cap i em fa il·lusió. Si haguera de triar-ne alguna en concret, em quedaria amb la Venus atrapamosques, que és un clàssic. I la única que conec.

6. Un lloc verd on anaves de menut

Un tros de muntanya que té la meua família. A casa som molt de poble, i els meus pares volien que el meu germà i jo coneguérem la flora local. Bé, o com a mínim ser capaços de distingir una olivera d’una garrofera.

7. Propera aventura verda?

Plantar garroferes en la muntanya amb la meua família. Serà entretingut.

8. Creus que regalar flors o plantes està passat de moda?

Què? No, mai! Deixant de banda el fet que una casa guanya prou estèticament quan li afegeixes plantes o floretes, crec que simplement són coses que són boniques de regalar. És com regalar una mascota que ni pixa ni l’has de traure a passejar. De fet, la de per a Sant Jordi és una de les tradicions que més m’agraden. A mi és que amb un llibre i una rosa em tens guanyat.

9. Buscador de bolets, cuidador de bonsais, florista, recol·lector de llavors… Què t’agradaria ser de major?

Home, a mi m’agradaria fer alguna cosa relacionada amb la Física, que per a això l’estudie! No, bromes a banda, diria que florista o alguna cosa per l’estil. Crec que és un ofici molt sacrificat però molt bonic i que no hi ha suficients floristeries pel món.

10. Desperta la teua vena botànica: Quina d’aquestes opcions és una planta? Sense mirar en Internet!

a) Dracula diabola

b) Nycticorax nycticorax

c) Mola mola

Sé que Mola mola és un peix, així que eixa no. De les dos que queden… diria que és la Dracula diabola, només per com sona, perquè Nycticorax nycticorax em sona massa a algun tipus d’insecte o alguna cosa així. He encertat? Ai, la incertesa m’està matant. En acabar açò ho busque!

(El Jardí Botànic comunica que durant l’entrevista cap planta carnívora va ser maltractada. I sí, la resposta a la pregunta 10 és correcta).

Veure el video: “La belleza científica de la simetría” per Arcadi Garcia en la Semifinal de Famelab España 2016

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend