Entrevistes

14 març 2017

10 Preguntes verdes a… Alberto Torres

Internet diu que Alberto és escriptor, professor de literatura i de creació literària, una descripció una mica pobra per a una ment tan activa. No ens imaginem que puga haver més sort que ser el seu alumne i que els teus hobbies siguen llegir o escriure, perquè Alberto no només ha publicat novel·la, també ha treballat el teatre, el text infantil, és lletrista, format part d’un col·lectiu literari, i em consta que li agraden els saraus literaris alternatius i sense pompa, de eixos que fan que les lletres ixquen de les pàgines i es moguen entre la gent.

La seua última novel·la, Contra los lobos, genera tensió a través d’històries trenades que et mantenen tota l’estona com a la vora de la cadira, esperant a que la trena es desfaça. No ens estranya que algú que el coneix bé diga que és un escriptor inquiet que es reinventa amb cada llibre, i que la seua habilitat amb les estructures narratives la seua capacitat de crear històries potents fa que les seues novel·les t’enganxen des de la primera pàgina. Vos recomanem aquesta entrevista i que després aneu corrent a per qualsevol dels seus llibres.

1. Descriu-nos una aroma que et recorde al camp.

Romer, timó i espígol.

2. Quin paisatge podria inspirar el teu proper relat?

M’agraden els paisatges extrems i salvatges, tal volta perquè els valencians vivim en un entorn amable i molt domesticat. Quan viatge, mol a sovint, tinc predilecció pels llocs inhòspits com Mongòlia, Groenlàndia, el Sàhara o Uyuni. La meua penúltima novel·la, Contra el frío, transcorre en alguns d’aquests paisatges, inclòs el valencià.

3. Quina és l’última planta que has matat?

Matat no, només vaig agafar unes branquetes de romer per a cuinar.

4. Al Jardí Botànic el veus com un lloc per a…

Relaxar-se, llegir, passejar. És un lloc que m’encanta, sobretot a la tardor.

5. Convida’m a ta casa i prepara’m alguna cosa sota el paraigües “cuina i plantes”. Què hi ha al menú?

M’encanta cuinar i tinc espècies de diferents llocs del món. Depèn del tipus de menjar que t’agrade més puc triar-te un toc aromàtic diferent: alfàbrega, si et va l’italià; menta i canella si prefereixes la cuina àrab; coriandre si eres més del ceviche peruà; lemon grass si estimes la cuina thai; gingebre per a donar un punt picant a un ramen japonès; o llorer i julivert si va més amb tu un bon brou de la terra… I per a la sobretaula, tinc tes de tots els colors i gustos.

6. Tria el teu poder si fores un superheroi ambiental

Crec que el problema per al medi ambient és l’espècie humana, així que no veig solució si no desapareix aquesta espècie… inclòs jo amb el meu super poder.

7. I ara confessa el teu pecat insostenible.

Un bon bany d’aigua calenta amb te i llibre.

8. ¿La teua planta preferida per a fer-te un selfie?

L’últim que em vaig fer va ser sota una acàcia a la sabana africana, l’estiu passat.

9. Obres els ulls per el matí i la primera cosa verda que veus és…

Tinc un potos al costat de la televisió que porta amb mi quasi deu anys. És com la meua mascota, tot i que és prou esquerp perquè no corre mai a rebre’m quan aplegue a casa…

10. Buscador de bolets, cuidador de bonsais, florista, recol·lector de llavors… que t’agradaria ser de major?

Buscador de bolets! Només he anat dos voltes a la vida però m’encanta.

 

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend