Conservació

15 nov. 2014

Bancs de Llavors, Rebosts de Vida

Amb la fi que assistiu a les jornades de portes obertes que el proper cap de setmana celebrem, hui, us detallem perquè i com participem al Jardí de la Setmana de la Ciència. S’animareu? 

Les llavors han estat en 2014 les protagonistes de la campanya divulgativa del Jardí Botànic així que, enclavat en el cicle d’activitat de la setmana de la ciència, el Jardí vol oferir un acte de cloenda per tots els públics.

 

capçalera

Passat un any, hem fet tallers, excursions, exposicions o projeccions relacionades amb les llavors de què ja us hem parlat i a què molts haureu assistir i gaudit. Però, si hem de triar un aprenentatge, ens quedem amb la missió de les llavors, la dispersió.

Per damunt, què podrem fer?
Els dies 22 i 23 de novembre, el proper cap de setmana, el Jardí exterior s’omplirà d’activitats informatives i divulgatives per a totes les edats. Tant si eres expert en llavors, com si t’interessen perquè tens un hort o si tens 9 anys i vols vindre en família al jardí i crear el teu propi banc de llavors.

acts

Abans de fer un llistat d’activitats, volem informar-vos que el programa de les Jornades està disponible a la nostra web i també a les xarxes socials. Tant Twitter com Facebook hi giren aquests dies al voltant. A més, si estàs subscrit al butlletí setmanal del Jardí hauràs rebut una invitació. Busca el hashtag #valorllavors i participa al concurs de fotografia.

L’entrada al Jardí serà gratuïta i les activitats s’iniciaran el dissabte a les 10:30 amb la inauguració de l’exposició Renaix el Bosc del Projecte Life, seguit de quatre interessants conferències, un taller infantil de creació de planters, un intercanvi de llavors i després de dinar, la projecció del documental La voz del veinto, semillas de transición de Carles Pons. Recorda que les exposicions haituals del Jardí estran obertes eixe dia, la Mostra Rehogar 6 i Jardins, d’Alicia Iglesias.

cacau

Imatge de les xarxes socials del Jardí


Si busquem activitats per a tota la família, el diumenge és el dia mes adient. Recorda que pots quedar-te a dinar tos dos dies, tant si portes entrepà de casa com si vols comprar alguna cosa a les paradetes. També habilitarem una terrasseta que esperem l’oratge ens deixe gaudir. Durant tot el matí del diumenge podràs recórrer l’Estufa Freda per crear el teu propi banc de llavors que t’emportaràs a casa si aconsegueixes la insígnia de conservador de les llavors.

D’altra banda, els nostres guies t’acompanyaran pel jardí perquè el conegues com mai ho havies fet i una conta contes farà les delícies dels més menuts. També podràs llegir tranquil.lament a la ludoteca que habilitarem perquè els menuts puguen descansar mentre continuen aprenent sobre les llavors o veure la pel.lícula d’animació Lórax, en busca de la trúfula perdida. 

Qui més hi ha darrere?
El Jardí serà l’escenari on tindran lloc les Jornades Banc de Llavors, Rebost de Vida però diverses són les institucions que fan possibles totes les activitats. El CIEF de la Comunitat Valenciana, l’associació Llavors d’Ací i el banc de Germoplasma del COVAL de la UPV, tots ells en col.laboració amb el Banc de Germoplasma del nostre Jardí.

seed flag

Des del Jardí volem fer-vos gaudir de la natura però, no sols els majestuosos arbres o les perfectament ordenades col.leccions botàniques reben les nostres atencions. El Jardí té un rebost ple de llavors, fruits o espores conservats perquè puguen ser germinats d’ací centenars d’anys. Una còpia de seguretat de la natura que rep el nom de Banc de Germoplasma. Aquest magatzem de vida recull mostres que contenen DNA vegetal, això és el que anomenem germoplasma. Quasi és més senzilla l’explicació que la paraula mateixa. Ens veiem el cap de setmana!

Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend