Aula botànica

16 gen. 2016

Els cursos d’hivern del Botànic!

Encetem els cursos d’hivern amb un cicle de cuina que hem batejat com De la Planta al Plat. Desperta el xef que portes dins i busca el curs que més t’agrade. Te’ls presentem!

És hivern al Jardí, és temps de cols, d’amagar-nos al hivernacles, de bufandes, mantes i plats de calent però sobretot és temps d’aprendre amb els cursos d’hivern del Botànic! Ja està la matrícula oberta per a la formació més verda possible. I és que ens hem atrevit amb la cuina per portar-vos un hivern variat, formatiu i divertit.  Des del Jardí, te’ls recomanem tots!

Constipat? Mal de panxa? La cuina curativa és la farmàcia! Descobreix les propietats medicinals de les plantes i com moltes espècies han estat la inspiració per als medicaments actuals. Inscriu-te i aprèn quins són el tipus de remeis que hi ha (infusió, decocció, tintura), crea una farmaciola natural per a primers auxilis i coneix millor les aromàtiques.

agenda 1123
Curs: Farmàcia natural, herbes per a la salut

Sols has de fer clic en la imatge per conèixer tota la informació sobre aquest curs organitzat pel Gabinet de Didàctica del Botànic.

Però pel que fa a herbes, l’oferta continua perquè en De la planta al plat no podia faltar la proposta de Jaume Soler que ens acompanya en un recorregut per la flora valenciana més mengívola amb el curs Herbes per a menjar i cuinar.

agenda 1130Curs: Herbes per a menjar i cuinar

Sabies que 2016 ha estat declarat per la FAO com l’Any Internacional dels Llegums? Pues sí, i no hem volgut perdre l’oportunitat de sumar-nos a aquesta campanya que pretén difondre i popularitzar l’ús dels llegums. Així, us presentem el taller Cuinant llegums amb què aprendrem formes alternatives de preparar-los.

La professora és xef i nutricionista a un restaurant molt especial i ens ha promès tot un ventall de receptes molt nutritives. Si vols redescobrir els llegums, avant! Fes clic!

agenda 1131
Taller: Cuinant llegums

Si les plantes poden estar de moda, l’estèvia és d’allò més trendy així que, si vols experimentar amb la rebosteria baixa en sucre i practicar l’ús de l’estèvia com a ingredient, ara és el moment d’inscriure’t al taller Com més estèvia més dolç.

Saps qui està al càrrec d’aquest taller? L’autora de La fruita del mes en la Revista Espores, tot un luxe perquè Silvia, a més de biòloga i rebostera té molt bones mans per a les manualitats i qui sap quantes coses se li acudeix fer amb l’estèvia!

agenda 1132
Taller: Com més estèvia més dolç

La segona edició del curs de Gastrobotànica ja ha aplegat! Víctor Benlloch repetirà l’experiència del passat any: fulles, flors, tiges, arrels… Una forma com poques de no oblidar que la botànica es menja! Si la primera edició d’aquest curs va ser un èxic, prepara’t per a la segona. Nous reptes i receptes… Corda’t el davantal!

agenda 1128
Curs: Gastrobotànica. Imatge de Rodrigo de la Calle, pioner de la gastrobotànica

Vols donar sabor al teus plats? Saber quines espècies van amb quins productes? Creus que els condiments donen molt de sabor al teus plats i t’agradaria conrear-los a casa? Aleshores, el curs d’Aromàtiques i condimentàries és la millor opció per a tu.

agenda 1124Curs: Aromàtiques i condimentàries

Però a mesura que avança l’hivern, i sobretot a València, la primavera guanya terreny i les flors esclaten fent del nostre Jardí un paradís d’aromes i com no, de sabors perquè la nostra proposta Flors amb sabors no et deixarà indiferent: un bescuit o un tast d’infusions. Fes de la primavera primerenca un autèntic rebost!

Tamé el professors d’aquest curs formen part de l’elenc d’aquesta revista: ens han parlat de menjar plantes i de plantes que mengen! Vols sorprendre els teus convidats? Les flors en el menú no els deixaran indiferents!

agenda 1129
Taller: Flors amb sabor

Ajuda’ns a fer de 2016 un any un poc més verd, un poc més saludable i molt més botànic i si t’hem obert la gana, no ens disculpem perquè era la nostra intenció! Així que entra a la nostra web i, famolenc de botànica, inscriu-te al curs o taller que més t’agrade, o a tots! De la planta al plat!

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend