Art i natura Plantes

11 abr. 2017

Inspiració natural: Decora els tests de fang

A l'abril, manualitats mil! Deixa't portar per la febre crafting de BALADRE Crafting Creativity i decora els teus testos de fang amb l'opció que més t'agrade: una banda de color, una cara somrient, un motiu geomètric... Diverteix-te i acoloreix el teu balcó o terrassa amb aquestes idees.

Està clar que tots volem tenir una casa decorada de la forma més personal possible, fer-la càlida i en el meu cas, com més verda millor. Però no sempre és fàcil trobar objectes diferents amb què sentir-te identificat, i per això moltes vegades acabem triant l’opció més fàcil i ràpida ¿Però i si et dic que açò el pots canviar? I és que amb un poc de traça i creativitat pots transformar qualsevol peça del muntó en un objecte chic personalitzat. Hui és el torn dels testos de tota la vida, els de fang cuit! Aptes, no només per balcons, sinó per a qualsevol racó avorrit. Així que mans a l’obra, feu la prova i després em compteu.

Amb el fang, més a gust que un arbust!

Com tots sabem hi ha diferents tipus de tests, que van des de les de fang passant per els de plàstic, metall, fusta i fins de ciment. Però en aquest post aprofundirem en els testos de fang. Aquest tipus de recipients, després de donar-li la forma adequada, s’introdueixen en el forn i es couen a temperatures elevades per assegurar la seua resistència. A més, són la bomba per a les plantes! Els agraden molt més que qualsevol altre tipus de test per totes les següents característiques:

 macetas ok

– Confereixen a les arrels l’espai suficient per al seu desenvolupament i a més, les protegeixen del sol
– El material del qual estan fetes no permet que les temperatures s’eleven en excés i fan que, de nou, les arrels no es danyen
– Són molt permeables, la qual cosa manté la humitat necessària per a la planta. La textura més porosa protegeix i hidrata millor a la planta
– Tenen un drenatge favorable així evita que les plantes no es podreixen per excés d’aigua
– La seua forma afavoreix el trasplantament de manera adequada sense danyar la planta
– El fang aporta menor toxicitat a les arrels comparant amb un altre tipus de testos

Tot i que els testos de fang d’origen artesanal tenen un procés d’elaboració molt més llarg, val la pena esperar ja que mai trobaràs dues iguals. Fet impossible en el format en cadena dels testos industrials. Així que, si et vas quedar amb ganes de que els reis mags et regalaren l’ALFANOVA, no ho dubtes més i anima’t a fabricar-los tu mateix. És una tècnica artesanal d’allò més gratificant i relaxant, però si no et veus capaç sempre pots comprar-les!

okk

I per què m’agraden més les artesanals? Perquè tenen les parets més gruixudes que els testos de fang industrials, així que aïllen millor. No obstant, tenen un desavantatge i és que la temperatura de cocció és molt menor que els testos de fang industrial i, per tant, són menys resistents i ses trenquen més facilitat. A més, moltes vegades poden canvien de color amb el temps en entrar en contacte amb les sals que porta l’aigua de reg. Encara així, són una molt bona opció per a les plantes i pots trobar mil mides i models diferents, això sí, ja siguen industrials o artesanals, recorda que no resisteixen molt bé els canvis extrems de temperatura.

I després de tota aquesta introducció, el meu objectiu aquest mes és canviar l’aspecte bàsic d’aquests tests de fang, donar-los un rentat de cara per aportar color i simpatia, al mateix temps que passem una estona divertida mentre les personalitzem, anem!

DIY 1 – Amb daurat i res més

Posa un poc de Brilli Brilli a casa! Decorar en daurat està molt de moda i no és d’estranyar, ja que aporten un toc elegant i chic que encaixa en qualsevol raconet.

Imagen 002

MACETAS 3

DIY 2 – Una simple banda de color

Sumergeix el test en un pot de pintura, i ja!

Imagen 006

DIY 3 – Amb formes geomètriques

Ja sabeu que em torna boja la decoració geomètrica! Per aconseguir aquest efecte en la nostre test només cal marcar el disseny amb un llapis, posar cinta de carrosser i pintar la zona marcada.

Imagen 008

Imagen 011

DIY 4 – Imagina que tinc cara o puc parlar

Pinta el test d’un sol color i pensa que és un rostre. Està adormit o despert? Trist o content? I si pogués parlar, què et diria? La imaginació al poder, així que marca unes bones pestanyes o una frase molt positiva, queda molt bonic!

maceta ok 2

DIY 5 – Degradat fàcil d’aconseguir

Aquest efecte tye dye m’agrada! I és ben fàcil d’aconseguir-ho, mira les fotos i al·lucina…

MACETAS 14

Imagen 015

DIY 6 – Amb mandalas

Aquest és més complicat si no és que tens una plantilla del mandala ja preformada. Com veus, sobre un fons blanc han pintat en negre un mandala a cada test. La veritat que en conjunt queden xulíssims!

Imagen 016

DIY 7 – Llaços, cordes, encaiz i Decopauge

Si la pintura no va amb tu, no problem! També pots aconseguir un test ben bonic lligant uns llaços o pegant trossos d’encaix…

Imagen 017

Recordes quan et vaig explicar això de la tècnica del decoupage, que també és aplicable als testos. Per contra, també pots embolicar-te amb cordes i fer un d’aquests dos tutorials que he trobat. M’encanten els dos per igual!

Imagen 018

Imagen 019

Per contra també pots embolicar-te amb cordes i fer un d’aquests dos tutorials que he trobat. M’encanten els dos per igual!

cuerdas 1

cuerdas 2

cuerdas 3

DIY – www.thebeautydojo.com 

Imagen 021

Tot açò i més ho pots trobar en el meu tauler d’ESPORES – Inspiración natural de Pinterest 
Aprofita aquests dies de festa i dóna-li al handmade, diverteix-te i decora!

Etiquetes
Bloc a càrrec de Silvia Pérez, biòloga i amant de la fotografia i les manualitats.
extern Signatura Espores
Send this to a friend