Art i natura

17 març 2018

Inspiració natural: decora amb branques nues

Aprofita el bon temps i veste'n al camp a la recerca de branques caigudes, o aprofita les restes de poda si tens Jardí, tot val per a crear objectes rústics d'inspiració orgànica en la teua llar. Deixa aflorar per primavera la teua part més creativa amb el handmade de la nostra bloguera Baladre.

Decorar una casa és una cosa molt personal que diu molt de les persones que l’habiten, dels seus gustos, viatges i estil de vida en general, però sobretot d’aquells materials amb els quals se senten més identificades a l’hora de crear un llar. Avui ens centrarem en la fusta, en concret en les branques nues, així que si eres un apassionat d’aquest element tan orgànic i d’eixe rotllet rústic que aconsegueix aportar, aquest post et va a encantar amb moltes idees per a donar un nou aire a bosc a algun raconet de la teua casa.

Una branca és…

Tanca els ulls i imagina una! A que t’ha vingut al cap un arbre, m’equivoque? Doncs en realitat la branca és una extensió de la tija que podem trobar en qualsevol planta vascular i el lloc on brollaran les fulles, les flors i els fruits. Aquestes estructures creixen sempre al llarg (creixement primari) estenent-se longitudinalment a la recerca del sol, i només aquelles branques de les conegudes com a plantes llenyoses, les que ens interessen avui, són les que a més creixeran també en grossor (creixement secundari) donant lloc al material que coneixem com a fusta.

RAMAS 1

Aquest grup de plantes inclou tot tipus d’arbres i arbustos, i sota l’escorça del seu tronc trobarem els famosos anells de creixement concèntrics que any rere any deixaran la seua petjada i que ens donaran sempre una idea de l’edat de la planta. Les seues branques gruixudes, fines, robustes, tortes, trencadisses, de tot tipus, donen molt joc a l’hora de ser aprofitades. Són els braços d’un arbre que semblen saludar-te en passar, llenya per a la nostra foguera, ombra per a estar frescos a l’estiu i protegits quan plou, a més del lloc perfecte per a construir un niu o un refugi, lluny de possibles depredadors arran de terra, per a grimpar a la recerca de l’horitzó o per a penjar un gronxador amb el qual jugar a tocar el cel.

RAMAS 2

Així que just ara, per a aprofitar la passada poda d’hivern que ens ha deixat un munt de branques per a utilitzar, i ja de cara a la primavera, amb eixes ganes irrefrenables de renovació que sorgeixen amb força, us propose un munt d’idees per a crear un nou espai natural i especial en la vostra casa. Comencem!

Decorar amb branques, el bosc en casa

Ens centrarem en les branques nues, sense fulles. I és que aquest tipus d’elements donen molt joc en decoració. No arriben a ser tan robustes i resistents com els troncs, però si tries bé poden arribar a suportar bastant pes. A més es poden tallar, escatar, pintar, penjar, trepar… tot el que necessites per a aconseguir la idea que tingues en el cap. T’ajudem a inspirar-te!

De penjador

Per a deixar la bossa, l’abric, la bufanda o les claus, una branca en l’entrada de casa sempre convida a penjar alguna cosa, així que aprofitem-ho!.

2 OK

Algunes branques tenen una forma ja predefinida amb aparença de ganxo, perfectes per a fer penjadors individuals, però si no les trobes no passa gens! Sempre podràs incorporar uns ganxos per a no complicar-te massa.

3 OK

4 OK

Trobaràs moltes opcions de penjadors per a intervenir les teues branques, a mi m’agraden molt els tipus carnisser amb forma de “esa”, però al final allò més important i que li donarà el teu toc personal és el que decidisques posar en elles. Tests, adorns, fotos, records… qualsevol cosa és susceptible de ser penjada.

7 OK

8 OK

O si no, hi ha branques tan boniques en si mateixes que no necessiten res més. Pots crear una composició en una paret llisa, col·locant-les en horitzontal o vertical, jugant amb les seues formes i creant així un perfecte objecte decoratiu d’allò més visual i orgànic, imaginació al poder!

6 OK

Les teues aromàtiques suspeses en la cuina

Dóna-li eixe aire rústic que tant t’agrada a la cuina incorporant una branca! Pots penjar d’ella diversos tests d’aromàtiques o altres utensilis. Una bona idea si tens una cuina xicoteta i no acabes de trobar un lloc per a col·locar les teues plantes.

9 OK

Pots ajudar-te de corda, cuir o cintes per a suspendre la branca i de ganxos carnisser per a penjar els utensilis. No t’encanta?

10 OK

12 OK

En l’habitació dels més menuts

Usa objectes naturals i senzills per a decorar l’habitació dels més xicotets, porta un tros de natura a l’interior de la seua cambra i veuràs que bé queda. Prestatgeries, suports per a llenços, marcs, tipis, … Tot rebonic!

15 OK

Deixa també que imaginen amb tu formes amb les branques, i entre tots podreu crear infinitat de monstres, animals i éssers màgics a base de fusta. Amb una mica de corda i una altra de cua o tatxes, segur que feu autèntiques meravelles.

14 OK

16 OK

Il·lumina la teua branca

Crea llums amb branques com a estructura base, potsi després enrotlla una bonica garlanda de llums al voltant d’una o deixa caure d’ella bombetes de cable llarg a diferents altures. Una forma d’allò més econòmica de tenir un llum handamde a casa.

17 OK

Perfectes lluminàries per a crear un ambient casolà en les estades més grans com el saló o el menjador, però també com a llum de presència en un racó de lectura o com a detall al dormitori.

21 OK

Llueix la teua roba

T’imagines un armari fet de branques? Si ho pots imaginar el pots fer, perquè és senzill amb més no poder.

28 OK

Pots deixar la branca suspesa subjectant-la amb cordes al sostre, però també pots agenciar-te algun tipus dempeus i col·locar abraçadores en la part superior. Tranquils! No és que hages de posar-te a soldar de sobte, de segur que si cerques una miqueta trobaràs algunes estructures ja fetes que et puguen servir. El resultat quedarà increïble.

30 OK

Adorns a tot color

Llanes, cintes i pintures de tots els colors, amb elles podràs vestir les teues branques nues decorant-les al teu gust. Una bona idea per a donar-li una mica d’alegria a algunes zones de la casa i que pot quedar així de bé.

34 OK

Tot dependrà de l’habilitat que tingues, encara que tot és posar-se i practicar! Així que per a començar ací tens un DIY d’allò més senzill per a que et pique el cuquet. T’animes?

diyDIY de Sra cricket. Blog handbox.es

Materials:

– Branques nues netes i seques
– Pintura Chalk Paint (Pintures La Pajarita té una secció d’aquest tipus de pintures molt adequades per a DIYs i objectes deco. Pots veure tots els seus colors ací)
– Cintes o llana de colors
– Cola de contacte o pistola de cua termofusible
– Cinta de carrocero

diy1

diy2

diy3DIY de Sra cricket. Blog handbox.es

Passos:
1. Primer de tot protegeix el sòl i les parets per a no tacar-les de pintura o cola
2. Usa cinta de carrocero per a delimitar les zones que vols pintar i decora-les del color que vulgues. Una vegada la pintura estiga seca, retira la cinta amb cura
3. Usa cintes de colors o llana per a decorar més la branca. Ajuda’t amb un poquet de cola de contacte per a fixar bé el tèxtil a la branca i remata amb un nus ben atapeït
4. Pots deixar algunes zones sense pintar, sobretot les dels extrems
5. Una vegada esté tot sec, posa el teu objecte de decoració en el racó que vulgues per a donar-li color i protagonisme. Llest!

diy5

Altres objectes de decoració

22 OK

Usa trossos de branques per a crear escales, estels, canelobres o prestatgeries, tot el que se t’ocórrega.

23 OK

24 OK

Una barana en una escala? I per què no! A mi m’ha semblat una idea d’allò més original i segur que si et pares a pensar se t’ocorreix alguna solució decorativa i pràctica per a la teua casa.

26 OK

A que no imaginaves que podien donar tant de joc les branques nues? Ara que ja t’has inspirat és hora de posar-se a la feina i donar-li una mica al handmade. Ja saps que el resultat no té per què ser perfecte, en les coses fetes a mà la imperfecció és allò que les fa més especials. Atreveix-te i veuràs tot el que pots aconseguir tu mateix. Feliç manualitat!

Etiquetes
Bloc a càrrec de Silvia Pérez, biòloga i amant de la fotografia i les manualitats.
extern Signatura Espores
Send this to a friend