Espores - Plantes

Plantes

Etnobotànica, espècies vegetals, plantes medicinals, curiositats

EL COSMOS DINS D'UNA FLOR VIOLETA

15.11.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Plantes

Sabies que hi ha un gira-sol que és violeta? Sí, com ho lliges! Parlem de Cosmos bipinnatus, una flor de la família de les asteràcies molt resistent a les condicions adverses i molt valorada en jardineria. Acompanya'ns i aprèn un poc sobre el gira-sol morat. 

BOTÀNICA FUNERÀRIA

31.10.17 Escrit per Carmen López Valiente
 Publicat a Plantes

Tot element vegetal té la seua simbologia i rellevància en el disseny dels jardins als nostres cementeris. No val qualsevol espècie per a aconseguir eixa harmonia visual que desprenen i en espores t'expliquem el perquè en el dia de tots els sants de la mà de la biòloga Carmen López.

GEMMOTERÀPIA, LA RIQUESA DELS BROTS

22.10.17 Escrit per Renaud Alain Regnier Jaumain
 Publicat a Plantes

Arriba un nova disciplina de la fitoteràpia, la gemmoteràpia, que utilitza els principis actius dels teixits vegetals embrionaris per millorar la nostra salut, la coneixes? L'especialista Renaud Alain, biòleg, enginyer agrònom i naturòpata, ens la descobreix.

L'ARBRE DE L'ANY, TINDRÀ NOM VALENCIÀ?

05.10.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Plantes

El Plàtan de Traver és un exemplar de Platanus hispanica que resideix a Riba-Roja del Túria i que des de l’1 d’octubre ha estat el candidat valencià a Arbre de l’Any. Hui parlem amb els tècnics responsables d’aquesta candidatura per conèixer més sobre aquest volgut exemplar. I com no, animar-vos a votar-lo!

DACSA BASCA

08.09.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Plantes

El blat de moro txakinarto és una varietat que es va portar d'Amèrica i que al País Basc es conrea a la zona de Mungia i la vall de Txorierri. La seua producció és local i bastant menuda, té poc salvat comparat amb altres varietats híbrides i amb ell s'elabora un pa molt especial.

L'OMBÚ, ARBRE PATRI DELS ARGENTINS

28.07.17 Escrit per Carmen López Valiente
 Publicat a Plantes

Si la ceiba és l'arbre de la flor nacional argentina, l'ombú és l'arbre patri per als argentins. No obstant, l'ombú no procedeix de la Pampa com moltes persones pensen pels versos del poeta Luis Domínguez. És una espècie originària del Brasil, Uruguai, Perú i de la zona nord-est d'Argentina. Però aquesta singular espècie, a la qual canten els poetes i els payadores, és realment un arbre?

LA FLOR NACIONAL D'ARGENTINA

02.06.17 Escrit per Carmen López Valiente
 Publicat a Plantes

Hi ha un arbre de la família de les lleguminoses molt apreciat per la seUa bellesa i significat cultural en països com Argentina i Uruguai. L'eritrina, arbre del coral o bec de gall és originari de Sud-Amèrica, concretament d'Argentina, Uruguai, Brasil i Paraguai. La seua flor és la flor nacional a Uruguai i, des de 1942, també la de l'Argentina. La llegenda de Anahí compta l'origen simbòlic d'aquesta espècie i el seu significat en la cultura popular. Vols saber més? Llegeix a Carmen Lopez...

UN CAFENET?

03.05.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Plantes

S'apropa la temporada d'exàmens i els estudiants preparen litres i litres de cafè per mantenir-se desperts o trobar una excusa per alçar els ulls del llibre i xerrar amb els companys. Parlem de tres espècies de cafè diferents i la problemàtica que els seus cultius amaga.

ENTRE LA VIDA I LA MORT

06.04.17 Escrit per José Aparici
 Publicat a Plantes

Taxus baccata és l'arbre de la vida per la seua extraordinària longevitat, arbre de la mort per la seua temuda toxicitat. I es que fins i tot, els antics pobles àsturs, celtes o germans del vell continent veneraven monumentals teixos als seus rituals perquè eren considerats tot símbol sagrat, degut als camins cap a l’eternitat. Es moment d’obrir finestres al passat i de deixar-se envoltar per la infinitat de curiositats que catapulten al teix a ser una autèntica joia botànica única, molt única.

FRAGANTS IBÈRIQUES; EL FENOLL MARÍ

05.04.17 Escrit per Juan V. Botella
 Publicat a Plantes

Juan Botella ens porta una nova entrega aromàtica, la del Crithmum maritimum, més conegut com fonoll marí. S'usa en cuina però, coneixem les seues propietats en la indústria de les aromes naturals? Aprofundim en la seua història, cultiu i aplicacions.

Pàgina 1 de 11