Videos

16 des. 2018

Un tresor de tardor: melmelada de roser silvestre

Quan parlem de la tardor, pensem de seguida en paisatges rogencs i ocres, sendes cobertes de fulles caigudes... Però hi ha molts tresors vegetals en aquesta estació. Un d’ells és el fruit del roser silvestre o Rosa canina, planta també coneguda com gavarrera o grataculs, comestible i molt ric en vitamina C.

A partir de la polpa del gavarró, que en realitat és un fals fruit, podem elaborar una deliciosa melmelada després de passar una estona a l’aire lliure per recol·lectar-los. A més, al nostre territori tenim altres quatre espècies de roser silvestre (Rosa micranta, Rosa agrestis i Rosa pouzinii) que també tenen un fruit molt semblant i amb similars propietats i sabor, pel que també ens serviran per elaborar aquesta recepta. Elisa Caballer, tècnica de Cultura del Jardí Botànic de la Universitat de València, ens conta molt més sobre la Rosa canina i ens explica la recepta i alguns trucs. L’acompanyem?

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend