Planeta sostenible

5 des. 2015

L’agenda verda de desembre

Vols viure un Nadal un poc més verd? Més responsable amb el medi ambient i més solidari? Ací està BioValencia per donar-nos idees per a les nostres receptes, passatems i compres nadaleques.

Ya estamos en diciembre y todo, los escaparates de las tiendas, los medios de comunicación, los adornos en las calles y los Papa Noel en las ventanas nos recuerda que es el mes de la Navidad, de las celebraciones, comilonas y regalos. Pero no debemos olvidar que estas fechas no son especiales para todos.

Parcs Naturals solidaris

Així, Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, ha posat en marxa durant aquestes dates la campanya Parcs Naturals i Solidaritat per ajudar les persones que més ho necessiten. Al Parc Natural de la Font Roja recullen material escolar nou que donaran a Càritas ia canvi donen una carrasca menuda per reforestar les nostres serres.

4876768210 a475f4997f zLa Font Roja. Imatge de Raul Soler

El 12 de desembre té lloc al Parc Natural de la Serra Gelada, una visita guiada i solidària al Far de l’Albir. Les aportacions que es realitzen seran destinades a famílies necessitades de la zona.

També, fins al 15 de desembre, els dilluns, dimecres i divendres de les 9: 00h a les 14: 00h. es poden portar aliments no peribles al centre d’interpretació del Parc Natural del Montgó. Aquests són només alguns exemples de les iniciatives de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

Nadal, com no, en família

Desembre comença amb l’esdeveniment Ruzafa loves kids, del 4 al 8 de desembre. 75 locals del barri de Russafa organitzen activitats per als més petits al barri de Russafa de València, per exemple, tallers de reciclatge, de pintura, concerts, jocs i molt més. El dia 8, hi haurà una zona sense cotxes, perquè els nens i nenes puguen gaudir totalment del carrer. També hi haurà un debat al mig del carrer perquè petits i grans puguin opinar sobre el tipus de ciutat que els agradaria tenir.

Ruzafa Loves Kids

El 11 de desembre, i des de l’any 2003, se celebra el Dia Internacional de les Muntanyes per reivindicar l’important paper que tenen en les nostres vides. Entre altres coses, regulen el clima dels continents, proveeixen materials per construir les nostres llars, s’omplen d’aigua nostres rius i fonts i descontaminen l’aire que respirem. Per celebrar-ho, tenim propostes molt interessants. Per exemple, Itinerantur, Actio, Oxytours ens ofereixen rutes molt desitjables per la Serra de Bèrnia el dia 12 de desembre i el dia 13, per la Foia de Bunyol a València o per la Serra d’Espadà a Castelló.

Compres responsables

Les festes nadalenques les associem als àpats copiosos i als dolços. Així, que no vénen malament els tallers que ens proposen una alimentació saludable per a aquestes festes. A Alacant el dia 12 ia València el dia 13 podem gaudir d’un taller de rebosteria nadalenca vegana i sense sucre.

Mercat-dels-Porxes

Fes clic a la imatge per accedir a la informació de l’event

Per descomptat que el desembre comporta fer compres, però aquestes poden fer-se d’una manera conscient i ordenada i no de forma compulsiva. A més, pots fer les teues compres en els Mercats de la Terra que hi ha a la Comunitat Valenciana. Hi trobaràs productes de km0 i artesania local. Per exemple, el 12 de desembre pots acudir al Mercat dels Porxes a Benissa, Alacant.

La vida de tres ampolles de plàstic. Us recomanem aquest vídeo per fer front a les festes amb un esperit d’estalvi

A la nostra tenda online anem també a promoure la feina feta artesanalment i amb afecte per part d’artesans i artesanes de la Comunitat Valenciana. D’ací a molt poc, podràs trobar a la nostra pàgina seves creacions i segur que t’encanten.

Aquest és un xicotet avançament del que t’espera el mes de desembre, però, com diem sempre, l’agenda BioValencia està en continu moviment i oberta a canvis. Empreses i organitzacions que promoguen un estil de vida saludable i respectuós amb el medi ambient poden publicar de forma gratuïta els esdeveniments i activitats que realitzen. Només ens queda desitjar-vos un feliç i saludable desembre!

Etiquetes
Portal web que recull informació sobre eco-empreses, eco-agenda i eco-noticícies a València, Castelló i Alacant a més d'informar sobre esdeveniments ecològics i sostenibles.
Send this to a friend