Oci verd

16 abr. 2015

Setmana Cultural de la Facultat de Ciències Biològiques

Hui parlem de la Setmana Cultural de la Facultat de Ciències Biològiques (SeCuBi) que acaba d’arrancar. Els seus artífexs ens expliquem com, per què i ens conviden a participar d’activitats que giren en torn les Ciències Naturals.

La Universitat de València, està donant suport i recolzament a grups d’estudiants que, amb uns interessos comuns, s’agrupen per donar eixida a les seues inquietuds, de moment, parlem de Nerium grup Botànic, de BioBlau i de la SeCuBi, la Setmana Cultural Organitzada per donar protagonisme a les Ciències Naturals.

 

Els dos equips, el verd i el blau
Nerium és una associació d’amants de la botànica, aficionats i estudiants de la UV nascuda amb la intenció d’agrupar els interessats en la botànica del nostre territori. Així es descriuen al seu Facebook.

 

IRTA

Nerium Grup Botànic d’excursió per la Serra d’Irta

 

BioBlau, d’altra banda, és també un grup d’estudiants de Biologia Marina amb ganes de blau, amb ganes de mar. El seu objectiu principal és oferir a un entorn nou i participatiu, un espai que permeta desenvolupar el coneixement en tot allò relacionat amb el medi marí­, des de les algues microscòpiques, als animals més grans de l’oceà.

 

BIOBLAU 2

Imatge del Facebook de Bioblau

 

Tots dos grups són molt actius, tant en el medi natural, la muntanya i la mar com en el medi 2.0, les xarxes socials. La seua tasca és la conservació i la divulgació: excursions per la muntanya, explicacions etnobotànics del tipus: saps que les glans es mengen fregits i amb mel? Neteja de platges, busseig i activitats per als més menuts. Un munt d’activitats en dos colors, verd i blau.

 

La Setmana Cultural
Va ser a mitjans de l’any passat, en la primera reunió entre Bioblau, grup d’estudiants de Biologia Marina, i Nerium, Grup Botànic, enmig d’una pluja d’idees per fer ressorgir de les cendres a les hereves de les nostres estimades Ciències Naturals, quan se’ns va ocórrer la idea de crear un espai on tots els que, com nosaltres, van trobar a faltar la seua presència poguéren retrobar-se i tornar a interactuar amb elles . Així va néixer la SeCuBi , la SeCuBi, la Setmana Cultural de la Facultat de Ciències Biològiques

 

 10983287 457626111057840 6378767058829041118 n

 Primera projecció del Cicle de Cine de SeCuBi

 

 

La SeCuBi va ser ideada per fer protagonistes per uns dies, i per tornar a posar en la palestra de l’actualitat del món científic, a les Ciències Naturals en general i a la Biologia Marina i la Botànica en particular. En els últims temps, estes dos disciplines venen quedant en l’oblit per molts amb pretextos com açò està antiquat, no tenen eixida professional o, fins i tot, són ciències de segona… La SeCuBi està pensada precisament per desmentir estes afirmacions i, tot siga dit, idees per fer-ho no ens han faltat.

 

SeCuBi inclou alhora una jornada d’orientació professional i un concurs de fotografia amb dos modalitats: En Blau i En Verd, fent al·lusió a les dos disciplines protagonistes. El termini per enviar les vostres participacions acaba el 13 d’abril, qui guanyarà?

 

 intent

Programa SeCuBi

 

D’esta manera, la SeCuBi pretén acostar les Ciències Naturals a la societat, així com al món acadèmic, a més de recordar que tant la Biologia Marina com la Botànica són imprescindibles per continuar poder fent ciència de primera línia ja que, recordem, la Biologia és una ciència multidisciplinar on cada disciplina és tan important i irreemplaçable com les demés.

Animeu-vos i no deixeu de vindre! L’entreteniment i l’aprenentatge més didàctic estan assegurats, vos l’aneu a perdre?

Associació d'amants de la botànica, aficionats i estudiants de la Universitat de València nascuda amb la intenció d'agrupar els interessats en la botànica del nostre territori.
Send this to a friend