Mou-te i encén el Nadal al Botànic!
El Nadal aplega al Botànic i ho fa en bicicleta. Acosta’t aquesta vesprada i pedaleja amb nosaltres a ritme de nadales. T’esperem al voltant del lledoner de l’entrada. Ara, uns consells per ser més sostenible també en aquestes dates.
Aquesta vesprada, a les 19:30h, t’esperem a l’entrada del Jardí, al voltant del lledoner monumental que ens dóna la benvinguda i que serà testimoni d’un Nadal un poc distint i a ritme de les nadales de l’Orfeó de la Universitat de València i amb l’original projecte lluminós del col.lectiu Makeatuvida, l’exposició del qual pots visitar al Jardí fins l’11 de gener. Còpia’ls les idees per decorar amb residus.
Fes clic i accedix al Recetario de Maketuvida
El Jardí Botànic acomiada el 2014 amb aquest acte en què, al mateix temps, donem la benvinguda al Nadal i al 2015 que girarà envers la llum i les noves tecnologies. Volem transmetre un missatge: és possible un Nadal més respectuós amb el medi ambient. Per això, la il.luminació que engalanarà l’entrada del Jardí, sols funcionarà gràcies a l’esforç mecànic dels visitants. Si vols encendre els llums hauràs de pedalejar!
Idees, consells i suggeriments
Quan apleguen les vacances d’estiu els blogs s’omplin de consells sobre com no oblidar el bons hàbits. Fem una cosa semblant amb el Nadal! Un dels elements principals en les decoracions nadalenques és l’arbre i per això us recomanem, si vius al camp o a una casa, que sigues original i engalanes un dels arbres del teu jardí o hort! Així els veïns també podran gaudir d’ell.
Imatge dreta: A little bit of this, that and everything. Imatge esquerra: The Pallet Project
No obstant, si vius a un pis, on no pots gaudir de cap jardinet i tens poc espai, et recomanem l’ús d’avets artificial si vas mal de temps, però si tens una estona et proposem un projecte, que fabriques el teu propi arbre de Nadal: mireu aquesta idea, un arbre fet amb palets! I tampoc està malament fer-lo amb branques, així tindrà un regust distint.
Parlant de curiositats arbòries, Wollemi nobilis és el nom científic la planta que al Jardí hem triat com planta del mes de desembre. És originari d’Austràlia i tot un emblema per a la conservació ja se’n conten uns 100 exemplars vius en el medi natural. Els individus nous no semblen prosperar i la diversitat genètica és molt baixa perquè són clons. El pi de Wollemi del nostre Jardí també és molt jove i esperem poder-lo veure créixer. A més, et convidem a que el visites.
La conservació d’aquesta espècie australiana és tot un repte, aquells que volen visitar el lloc d’origen de l’arbre són traslladats amb helicòpter i amb els ulls embenats fins el punt de destí entre altres extravagàncies que et contem a la fitxa del mes a què pots accedir fent clic a la imatge de dalt.
Un bonic fem
Alguns dels elements habituals entre les nostres deixalles són els taps de les ampolles amb els quals podem fabricar penjolls divertits per a l’arbre de Nadal. Si tenim pintura d’ungles vella, o de colors que ja no ens agraden, aquest és el moment de donar-li vida. Afig un poc del líquid amb què ens retirem l’esmalt si està un poc sec i amb furgadents, dóna color.
Imatge de Yesterday on Tuesday
Posat que per cada tap hi ha una ampolla, perquè no reutilitzar-les? Les de vidre són perfectes per usar-les com gerros amb flors perquè en tindre més pes són més estables. No obstant, són les ampolles de plàstic les més abundants entre els residus, per això anem a donar-vos una idea: tallem el cul d’una ampolla de refresc, de les que tenen quatre protuberàncies, i el suquem en pintura per usar-lo com un encuny i crear una composició floral sobre la cara interior d’un paper de regal ja usat.
Imatge de Ecoinventos
Imatge de Alpahomom
També és temps d’acumular bombetes espatllades, què et sembla si les pintem per penjar-les de l’arbre? Pots afegir-los tots els complements que vulgues! I què ens dieu de les corfes dels cacaus de la imatge de baix? I el rotllo de cartó del centre del papel higiènic?
Imatge esquerra: Ideasparadecoracion Imatge dreta: haushaltsfee
La filosofia del DIY està de moda i com totes les modes acaben per passar. No obstant, aquesta tendència ens ajuda a trobar moltes opcions i blogs diferents amb idees per reutilitzar de forma creativa. Volem que el fes-ho tu mateix siga una forma de vida. I què millor que començar en l’època dels bons propòsits i dels desitjos?
Des del Jardí, volem desitjar-vos bones festes i recordar-vos que també en Nadal, és possible ser un poc més sostenible. T’esperem aquesta vesprada als peus del Celtis australis de l’entrada al Jardí. Posa’t esportives i vine a pedalejar!