Oci verd

14 abr. 2015

De Ruta amb el Botànic!

Un any més el Jardí Botànic de la Universitat de València enceta el seu Cicle d’Excursions. Però aquest 2015 tenim una nova imatge més fresca i renovada. Molt prompte et portarem al destí que tries, t’has apuntat?

Més hores de llum, ni massa fred ni massa calor i tu en casa mirant la tele al sofà… No creus que és el moment de treure de l’armari la gorra, les botes de muntanya, posar l’ampolla d’aigua fresca a la motxilla, un bon entrepà i deixar-te emportar d’excursió?

 

Rutes per a tots els gustos

Aquestes escapades són una bona forma de conèixer el nostre territori, des de l’interior als penya-segats costaners. Una oportunitat per aprendre botànica de la mà dels guies experimentats que ens acompanyaran. Ara us resumirem el contingut de les escapades però teniu tota la informació fent clic ací.

 

03D72163

 

En col.laboració amb el Centre Excursionista de València, el Club de Viatges Fil per Randa i la Fundació Limne et durem a llocs com el Parcs Naturals del Penyagolosa i la Serra d’Espadà, les oliveres monumentals del nord de Castelló, els cridaners camins d’aigua de Chelva, la costa rocosa de Xàbia i un autèntic bosc de freixes amagat a l’interior de València, a Buñol.

 

A excepció dels mesos de més calor, juliol i agost, el cicle ocuparà des d’abril a novembre. La primera de les rutes passa per l’obra de les oliveres mil.lenàries de Sant Jordi, un espai conegut com la mar d’oliveres, al Baix Maestrat. Al nord de Castelló podràs gaudir de la saviesa de l’olivera, de la seua arrugada escorça a força de dècades que abraça un troc que s’eixampla lentament.

 

1

Excursió 1. Les oliveres mil·lenàries de Sant Jordi (Baix Maestrat) 

 

La excursió número 2 ens porta al municipi de Chelva (Els Serrans). La Fundació Limne, especialitzada en la recuperació de boscos de ribera i aiguamolls, ens acompanya a l’aqüeducte romà més gran de la península i per la vesprada ens ensenyaran a mesurar l’estat de conservació d’aquestos ecosistemes tan amenaçats. Has sentit parlar dels micro-invertebrats? Aprendràs a identificar-los i a reconèixer el seu significat. A més, visitarem Peña Cortada, Bé d’interès Cultural (BIC) mentre gaudim de l’enginyeria de l’aigua, en estat natural i antròpic, des del riu fins l’aqüeducte.

 

2

Excursió 2. La peña cortada de Chelva (Els Serrans). La ruta de l’aigua

 

Dels molins de Xàbia a la platja del Tangó. Tot per la costa rocosa del Montgó. Així ens espera el proper 6 de juny. La tercera de les excursions ens acosta a la mar, serà senzilla, uns 300 metres de desnivell que recorrerem durant 3h. Visitarem el Cap de Sant Antoni i Xàbia. Enllocs que, a pesar de no estar tan lluny, potser molt no heu visitat. Acompanyats per un guia del CEV Jose Manuel Talens i un guia botànic Jaume Soler coneixerem la flora de vora mar.

 

3

Excursió 3. Dels molins de Xàbia a la platja del Tangó (Marina Alta). Costa rocosa del Montgó

 

La tardor arriba i nosaltres seguim amb les botes al peus. Els 3 d’octubre anirem a El Fresnal de Buñol (La Hoya de Buñol) per gaudir dels colors més càlids. Un itinerari que passa per Yátova – Caserío de Mijares – El Fresnal – El Rebollar. Un arboç monumental, un bosc mediterrani com cap altre, carrasques, roures, aurons i grèvols. Vas a resistir-te?

 

4

Excursió 4. El fresnal de Buñol (la Hoya de Buñol). Els colors de la tardor

 

La cinquena excursió farà les delícies dels qui més patim la sequera. A l’Alcalaten passarem pel Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, el Camí de Villahermosa del Río per acabar en el Riu Carbó. Caldrà un calcer impermeable perquè haurem de botar de pedra en pedra per creuar els rierols. Una ruta de 3h amb un desnivell de 500 metres de baixada. Dinarem al camp per no pedre’ns un sol metre d’aquest recorregut fins el naixement del riu. Un dia per gaudir de l’aigua que tant haurem trobat en falta en estiu.

 

5

Excursió 5. El carbó, el riu del Penyagolosa (l’Alcalaten). Un paisatge natural captivador 

 

El 22 de novembre conclou el cicle d’excursions 2015, De Ruta amb el Botànic!, amb una visita al barranc de l’Aigua Negra. Amb la Serra d’Espadà com escenari i enmig de innumerables sureres centenàries escoltarem la remor de l’aigua cristal.lina que no mereix el nom que li han donat. De vesprada, una visita al poble d’Algímia d’Almonacid ens recordarà l’època de dominació àrab.

 

6

Excursió 6. El barranc d’aigua negra (Alto Palancia). Un paradís al cor d’espadà

 

No deixes passar el bon el temps i consulta ja el programa del cicle d’activitats. Excursions per a tots el gustos i aptes per a tots el públics. Per inscriurte’t cal que consultes el primer dia de matricula de l’eixida que més et captive, reservar places mitjançant el formulari d’inscripció que estarà disponible en aquesta web i a la taquilla del Jardí Botànic, telefonant al número 96 315 68 16/00 (de dilluns a divendres de 10 a 14 hores), o enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es amb el nom, cognoms i NIF dels assistents, i un telèfon de contacte. Anima’t!

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend