Oci verd

21 jul. 2015

BIOmarines al rescate!

El Col·lectiu BIOagradables segueix alliberant de residus les nostres platges però aquesta vegada amb l’ajuda d’un equip una mica especial… la Marina dels Estats Units d’Amèrica! Perquè vetlar per la seguretat ambiental dels oceans és una labor que no té fronteres.

L’actitud BIOagradables segueix expandint-se per les nostres costes, en aquesta ocasió ha arribat fins a un grup de Marines de la Marina d’Estats Units que durant uns dies ha estat atracat en la Marina Real del Port de València. L’embarcació és un buc amfibi de 257m d’eslora i amb 17 nivells d’altura, amb una capacitat al voltant de 2.000 marines i mariners.

 

 BIOAGRA-3

BIOAGRA-2

 

Una icona bèl·lica impressionant però que en aquesta ocasió estava habitada per soldats d’instrucció amb procedència de missions d’entrenament en el continent africà. Malgrat la quantitat d’armament i vehicles d’assalt, l’única força que han utilitzat en la nostra ciutat és la força de voluntat d’ajudar a l’Associació BIOagradables a realitzar una neteja de platja molt especial.

 

I és que dins de les seues activitats de caràcter solidari entren les dirigides a ajudar a la comunitat, i gràcies al contacte que l’associació va fer a l’octubre de l’any passat en el projecte “*Our Ocean 2014” coordinat pel American Space Valencia i l’Ambaixada d’I.I.O.O. a Madrid, han volgut col·laborar perquè les platges de la nostra comunitat estiguen una mica més netes i, encara més important, predicar amb l’exemple demostrant que un xicotet gest pot significar un canvi enorme.

 

El col·lectiu BIOagradables
Com a activistes voluntaris compromesos amb la neteja de les platges i tot aquell ambient ecològic que ho necessite, ens hem proposat el gran repte de canviar el planeta en el qual vivim i convertir-lo en un lloc més BIOagradable per a tots.

 

 BIOAGRA-1

 BIOAGRA-4

 

La nostra filosofia és intentar arribar a conscienciar al major nombre de persones possibles mitjançant les nostres activitats i contagiar la nostra preocupació pel medi ambient i la seua conservació. En aquesta ocasió hem tingut l’oportunitat d’intercanviar opinions i experiències amb persones que comparteixen oceà amb nosaltres i que tenen platges amb problemes molt similars als de les nostres costes.

 

Good job!
Trencant tots els estereotips cinematogràfics, els soldats es van arremangar els camals i ens van acompanyar a netejar la platja més al Sud de Port Sa Platja, durant dues hores i a una temperatura de 37ºC. Ens va impactar el somriure que dibuixaven les seues cares durant tota l’activitat i l’eficiència que van demostrar arreplegant 74 borses grans de brossa, tres carros, diverses taules de fusta i bidons.

 

 BIOAGRA-8

BIOAGRA-7

 

Ha estat una experiència única per als voluntaris/as de la nostra associació poder col·laborar amb una entitat com la Marina dels Estats Units. Una bona oportunitat per a demostrar que malgrat ser una associació jove quant a recorregut i experiència podem organitzar esdeveniments de gran calibre i que totes les persones que participen es porten un bon record a més d’un canvi en la forma de pensar i un adhesiu BIOagradable!

 

 BIOAGRA-5

 BIOAGRA-6

 

I als qui després de llegir aquest article us hagen entrat unes ganes irrefrenables d’unir-vos a nosaltres, només dir-vos que podeu contactar amb BIOagradables per sumar-vos al nostre pròxim projecte a través de les nostres xarxes socials Facebook i Twitter o escrivint-nos un mail a bioagradables@gmail.com. Feliç estiu i a gaudir de les nostres platges!

Etiquetes
Col·lectiu de voluntariat activista compromès amb la neteja de platges i qualsevol ecosistema que ho necessite.
Send this to a friend