Jardins

5 juny 2012

Els jardins botànics per la sostenibilitat

L’Associació Iberomacaronèsica de Jardins Botànics celebra aquest mes de juny les seues III Jornades Tècniques dedicades a la Sostenibilitat.

 

El Real Jardín Botánico Juan Carlos I de la Universitat d’Alcalà acull unes jornades tèniques sota el lema Cap a la Sostenibilitat, per a reunir a tots els jardins botànics que treballen junts a l’AIMJB, l’ Associació Iberomacaronèsica de Jardins Botànics. En aquestes jornades, que solen ser bianuals, l’organització ha volgut convidar al personal tècnic dels jardins botànics però també als treballadors d’altres parcs i jardins, i als docents, per a tractar junts un problema comú, els efectes del Canvi Climàtics.

 

Aquest foro pretén posar de manifest més que l’evident situació climatològica que vivim, les possibles solucions que es poden portar a terme des dels jardins botànics, espais dedicats a la conservació d’espècies i la investigació, però també a l’educació i divulgació mediambientals. Les diferents xerrades, ponències magistrals i pòsters científics composen un programa que tractarà entre altres temes, la mobilitat sostenible, l’ús de maquinària de jardineria de baixa emissió, i també la implantació de pràctiques per a reduir en definitiva el impacte sobre el nostre entorn.

 

ALACALA2

 

L’Associació de Jardins, creada al 85 conta amb uns 35 participants, entre membres actius i col·laboradors, provinents de la península, les illes i la Macaronèsia. El seu objectiu se centra sobretot en trobar un espai de col·laboració entre els diferents jardins, l’activitat dels quals és tan concreta i característica. Així, es fa possible la creació de projectes comuns, i l’intercanvi de coneixements, experiències, documents i tot tipus de material vegetal.

 

A més, l’Associació ha elaborat un document anomenat Jardines Botánicos, un valor en alza, on s’intenten desgranar les característiques concretes que deu posseir un jardí botànic del segle:

 

–         Un espai per a la biodiversitat, la conservació i la sostenibilitat

–         Promotor de coneixement i innovació

–         Un espai de cultura i patrimoni

–         Promotor de l’educació, la convivència i la qualitat de vida

–         Un instrument de desenvolupament econòmic i social

–         Impulsor de la integració, l’obertura i la connectivitat 

Responsable de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic UV
M'agrada la música, els llibres, viatjar, escriure, la divulgació científica i anar al cine amb totes les conseqüències; fer cua, menjar monges... Em diverteix ordenar amb els meus fills la col·lecció de cotxes de Cars. Mai he comprès les regles del tenis i m'esmussa tallar la pizza amb forqueta i ganivet.
botanic Equip botànic

Send this to a friend