Jardins

28 gen. 2016

Celebra el Dia de l’Arbre en el Botànic!

Celebrem el dia de l’arbre de la millor forma, amb arbres! I és que hem preparat tot un seguit d’activitats amb què festejar aquest dia tan important per a nosaltres. Vine el diumenge al Jardí i gaudeix de la jornada de portes obertes.

Un dia per a mirar amunt, per a gaudir de l’ombra, per a trepitjar les fulles caigudes dels nostres arbres monumentals. Més de 60 espècies i alguns exemplars que superen el 180 anys, visites guiades, exposicions, llibres, excursions i tricot. Sí, com has llegit, de tot això podrem gaudir el proper diumenge durant la jornada de portes obertes.

Celebrem el Dia de l’Arbre

El Jardí obrirà les seues portes a les 10h, com cada dia però les visites començaran a les 11h. Cal inscriure’s prèviament (a partir de les 10h) al punt d’informació del Gabinet de Didàctica, els organitzadors i guies de les visites. Així, per ordre d’arribada i inscripció, començaran les visites que conclouran amb un valuós regal, el monogràfic editat en col.laboració amb la Revista Métode: una col.lecció de propostes didàctiques per a gaudir de les plantes. I també tot tipus de material divulgatiu sobre activitats, formació i serveis, que organitza l’Asociación Española de Arboricultura (AEA).

NUEVO-JARDIEl jardí animat: manualitats, cremes vegetals, reforestació amb nendo dango, descobrir els colors de la natura i moltes més propostes lúdiques i científiques, per a realitzar a casa, utilitzant les diferents parts de les plantes.

En un dia tan verd no podia faltar una nova incorporació a la nostra arbreda, que enguany serà un autèntic exemplar baobab. Encara jove, esperem puga suportar bé la humitat de València ja que aquesta espècie està adaptada a climes més secs. Creuem els dits! Del que estem segurs és que els membres del “Taller de Empleo” de Cullera, en col.laboració amb el gabinet de Didàctica l’han plantat amb tota la cura i l’estima.

ban 31 valConsulta els preus dels abonaments al Jardí i gaudeix tot l’any

Ah! Recorda que al Jardí us oferim abonaments anuals perquè pugues vingues tantes vegades com vulgues, sols has de preguntar a la taquilla.

Els arbres també passen fred

En realitat no cal cap excusa per omplir de color el nostre Jardí així que, part d’aquesta celebració arbòria tindrà forma de bufanda gegant! Perquè l’hivern, encara que amable, ha arribat al Jardí. Així, les magnòlies es vestiran de llana gràcies a la intervenció artística de Mikita la Pena junt amb el col.lectiu Mujeres y Punto que amb aquest grafitti de punt de ganxo donaran la calidesa d’una llar a la plaça de les magnòlies. Perquè l’hivern també pot tindre color! Més informació a la web del Jardí Botànic.

 agenda 1142

mikita

Mikita la Pena

agenda 1039Minimetros, una mostra fotogràfica de Kira Martín

Tampoc pots deixar de visitar la mostra Minimetros, que conclourà el mateix diumenge dia 31. Una mostra on Kira Martín recull sensacions i records de la seua infantesa gràcies a la fotografia macro. Detalls ínfims de la natura que esdevenen gegants als nostres ulls. Passa per l’Estufa Freda i participa del sorteig sorpresa!

Al llarg de la setmana

Com cada dia és el dia de l’arbre al Jardí, les activitats continuaran al llarg de la propera setmana. El proper dijous 4 de febrer, presentarem el nou monogràfic del Jardí centrat en la nostra arbreda monumental. Descripció general, ecologia, mapa de distribució, dades biomètriques i usos més importants de 65 espècies diferents, juntament amb imatges de gran qualitat visual, és el que podrem trobar en aquesta magnífica guia que inclou a més un plànol amb les seues localitzacions exactes en el Jardí, perquè es convertisca en l’acompanyant perfecte mentre passegem sota la immensa arbreda del Botànic.

ARBOLEDA-WEB

Vine el dijous i coneix aquesta publicació! Us esperem a les 19h en l’Auditori Joan Plaça. L’entrada és lliure! A més, a partir del mes de febrer, el llibre s’extrapolarà al Jardí a través d’un itinerari autoguiat amb informació iconogràfica de cadascuna de les espècies arreplegades, i que a través de codis QR ens portaran a la fitxa virtual estesa de cadascuna d’elles.

I finalment, podràs eixir d’excursió amb Víctor Benlloch i l’Associació La Codolla que ens acompanyaran a la serra d’Agullent on l’associació ja ha plantat més de 5.000 arbres en una zona seriosament afectada per les flames. Fes clic en la imatge si vols inscriure’t en l’excursió del proper dia 6 de febrer.

agenda 1139Inscriu-te a l’exursió fent clic

Si hi ha un bon lloc per a celebrar el Dia de l’Arbre és el nostre Jardí. Aprofita el dia per a estar amb la natura sense eixir de la ciutat. Vine al Jardí!

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend