Jardí Botànic UV

16 jul. 2020

10 preguntes verdes a… Miguel Hache

Miguel Hache
L'Il·lustrador i artista plàstic, Miguel Hache.

Sotmetem al nostre test a un dels participants del nostre projecte #niblancninegreverd, per a pintar la naturalesa que tant enyoràrem durant el confinament. Va acceptar la nostra proposta immediatament, la qual cosa ens va fer pensar que se sentia còmode en un treball relacionat amb el verd, ens ho va demostrar amb el seu dibuix i ara ho entenem llegint les seues respostes. L'artista plàstic i il·lustrador Miguel Hache ha guanyat el 5é premi de la Secció especial de les Falles i obtingué el premi a la falla infantil més artística atorgada pel Cercle de Belles arts l'any 2016. A més, és el culpable de que passejant entre les falles de sobte et detingues, comences a fixar-te en què alguna cosa és diferent, et transportes a la teua infància, o t'imagines un somni. La tendresa que transmeten les seues creacions per a aquesta festa es transforma en energia i força en els seus dissenys gràfics i il·lustracions. Si tu també vas voler adoptar el seu petit príncep, t'encantarà aquesta entrevista.

Quin és el teu primer record de natura?

De menut. M’agradava jugar amb les pedres i rames, envoltat de natura passava llargues temporades amb els meus iaios en el poble.

Quin paisatge podria inspirar la teua pròxima il·lustració?

M’encanta la costa, tant als pobles com a les seues platges, sobretot al mediterrani. Té una llum especial.

Quina és l’última planta que has matat?

Un gira-sol. Vaig plantar llavors, varen créixer i floriren, però alguna cosa vaig fer mal…

Confessa’ns el teu pecat insostenible.

Les falles. Intente reduir l’ús de materials tòxics i prioritzar els sostenibles, però és molt complicat fer-ho al cent per cent.

L’estiu és temps de…

Il·lustrar, escriure, passar temps amb amics i familiars… Si t’organitzes hi ha temps per a tot…o això intente. Com hi ha més hores de llum, dóna la sensació  que els dies són més llargs i tinc més ganes de fer plans.

Tria el teu poder si fores un superheroi ambiental.

Triaria poder netejar les platges, existeix massa fem al mar que perjudica a tot l’ecosistema. A més, a qui no li agrada arribar a una platja neta?

Un lloc verd on perdre’t.

La platja sempre procura una sensació de serenitat. La barreja d’olor a mar i el so de les ones és balsàmic.

Una planta per a fer-te un selfie.

La palmera. Té un aire festiu i alegre.

Creus que regalar flors o plantes està passat de moda?

No crec que siga una qüestió de moda, és qüestió personal. Tinc amistats a qui els agraden molt les plantes i més d’una vegada els he regalat.

Boletaire, cuidador de bonsais, florista, recol·lector de llavors… Què t’agradaria ser de major?

M’imagine en una casa de poble en la costa, envoltat de cactus gegants i pins. Passant-me el dia il·lustrant la natura… Plantes, paisatges, animals… tenir temps per a poder crear un arxiu de tot allò que m’envolta.

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend