En ruta Projectes verds

27 oct. 2017

De ruta en família!

T’agradava anar d’excursió però des de que tens fills has abandonat aquest costum? No saps què fer amb el carret? No et cap res al cotxe? Si vols gaudir de la natura en família però se’t fa un món, us presentem el blog d’aquesta família d’excursionistes que donen consells sobre com gaudir de la natura amb el menuts/des de la casa.

El portal web de què hui us parlem, WildKids, està protagonitzat per Àgueda Monfort i Noel Arraiz editors, fotògrafs i enamorats de la muntanya que han dedicat els últims anys a viatjar per més 50 països. Però fa uns pocs anys van incorporar a les seues escapades a les seues dues filles.

menutsImatge del Facebook de WildKids

Així, ofereixen un llistat d’excursions en què indiquen la ruta, la dificultat i l’edat recomanada per als menuts/des. No obstant, les edats proposades en cada ruta estan basades en la distància, el desnivell i la dificultat que el terreny. No obstant, les habilitats i capacitats de cada xiquet/a varien molt d’uns a altres així que recorda que són sols suggerències!

Us deixem l’enllaç al llistat d’escapades recomanades en la Comunitat Valenciana entre les quals destaquem la visita a l’Albufera de València, a la Font Roja i al Menejador en Alcoi o la ruta dels Tres Regnes al Racó d’Ademús.

Excursions CVImatge del Facebook de WildKids

Àgueda i Noel han publicat diversos llibres recomanant rutes i per això ressenyem aquest: Excursiones para toda la familia a un paso de Valencia on trobareu la resposta a les preguntes habituals Què fem aquest cap de setmana? On podríem anar amb els nens? En aquest llibre trobareu 25 escapades recomanades per al Comunitat Valenciana: l’Albufera, la marjal dels Moros, el riu Túria, la Calderona, el Caroig…

publicacionesImatge del Facebook de WildKids

Al seu blog també recomanen l’obra El médico en la mochila de Kiko Betelu i Joseba Iruzubieta, una guia pràctica de primers auxilis adreçada a tots els/les excursionistes i viatgers en general. Un manual pensant per portar sempre a la motxilla i escrit amb un llenguatge senzill i clar.

WildKids també té un blog associat des del qual ens aconsellen sobre temes tan diversos com triar ulleres de sol per als menuts/des, triar la motxilla porta-bebés que més s’adeqüe a les teues necessitats o propostes de jocs en la natura. L’última entrada del blog és del passat mes d’agost i en ella ens recomanen diferents comptes d’Instagram relacionats amb les excursions en família.

11855850 694276597339911 8465573048501186425 nImatge del Facebook de WildKids

Les diferents destinacions de WildKids recorren Espanya, Pirineus, Islàndia i els Alps. Així que ja saps, consulta i planifica! I presta espacial atenció a les recomanacions i indicacions relacionades amb la seguretat. Per exemple, com prevenir els efectes de l’altura. Al blog de WildKids suggereixen aquesta classificació: fins als 3 anys evitar superar els 2.500 metres d’altitud, entre els 4 i els 12 anys evitar realitzar esforços físics prolongats durant diverses hores per sobre dels 2.500 metres d’altitud, entre els 12 i els 18 anys evitar realitzar qualsevol tipus d’esforç per sobre dels 4.000 metres.

No t’oblides de seguir els passos d’aquesta família excursionista a través de les xarxes: Facebook, Twitter i Instagram. On podràs informar-te de les novetats. La tardor és un moment molt bo per recuperar aquell costum d’anar a la muntanya ja que no fa massa fred ni massa calor i els temuts preparatius no són complicats. Esperem haver-te descobert un recurs interessant i que prompte, des de WildKids, recomanem la visita al Botànic!

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend