Conservació

11 juny 2015

Fes-te BIOagradable!

De segur que molts coneixeu infinitat d’adjectius positius sobre algú però, alguna vegada us han dit que sou Bioagradables? Avui un grup d’amants de la naturalesa es presenten a Espores per a explicar-nos qui són, quina és la seua missió i per què es consideren BIOagradables.

L’Associació BIOagradables va nàixer fa quasi 3 anys en les platges de València, més concretament en la Devesa del Saler, arran d’una iniciativa d’un grup d’amics que van anar a gaudir la platja i es van adonar de l’estat tan lamentable en el qual es trobava. L’arena era d’una infinitat de colors pels diferents trossos de plàstic, les ribes estaven repletes de burilles, i les dunes lluïen inundades de botelles de cristall, i aqueixos van ser els catalitzadors del pensament BIOagradable, i la reacció va ser tan senzilla com lògica.

 

473193 10151395855876845 425953357 o

 

Durant dues hores aquest grup de joves van netejar la platja i van arreplegar 30 borses de brossa, i les van arrossegar fins a la paperera més propera a quasi 1Km d’on van començar, tot en aquell calorós agost. Des de llavors, es van proposar anar una vegada al mes a realitzar aquesta activitat, i cada vegada s’apuntava més gent gràcies al boca a boca. En veure l’èxit de les convocatòries, van decidir fer un pas més en l’organització d’aquestes activitats i van començar a fer difusió per les xarxes socials, perquè més gent s’assabentara de la problemàtica i, al mateix temps, convidar-los a passar un matí agradable realitzant una bona acció i gaudint del treball ben fet.

 

Amb el temps han col·laborat en dos projectes europeus relacionats amb la sobrepesca (2012) i amb la conservació marina (2013), han participat en el Cicle de Conferències Parlem del Mar organitzat per l’Associació d’Estudiants de Biologia Marina Bioblau, realitzat projeccions de documentals relacionats amb el medi ambient en instituts, organitzat al costat de Bioblau cicles de documentals en la Universitat de València, i diverses xarrades d’educació ambiental i conscienciació marina en col·legis de València, Gandia, Madrid, Santander, Mallorca, etc.

 

Si et vols unir
Gràcies al bon acolliment dels voluntaris i voluntàries, al reflex d’aquest treball en les xarxes socials i al ressò que han fet alguns mitjans de premsa digital, han aconseguit en poc temps fer una mica de soroll en el panorama mediambiental valencià i, a dia d’avui, tenen moltes ofertes de col·laboració amb altres associacions afins, propostes de projectes i demanda de xarrades en grups Scouts, col·legis i instituts. Com a conseqüència d’aquesta cadena d’esdeveniments l’Associació BIOagradables s’ha convertit en un moviment en el qual tota persona amb l’actitud BIOagradable i interessada a ajudar a seguir creixent en el sentit que està creixent l’associació, és benvinguda i recolzada per a realitzar qualsevol activitat en col·legis, instituts, universitat, o qualsevol espai fins i tot menys formal com per exemple un centre de busseig.

 

 Platja 1

 

Una altra característica de l’Associació BIOagradables és la pluralitat dels seus voluntaris, ja que existeix un gran ventall d’edats i una àmplia diversitat de perfils. Els han visitat en les neteges de platja des de veïns conscienciats que viuen prop de les platges on treballen, universitaris interessats, professors de la universitat, escolars amb els seus tutors, estudiants d’Erasmus, i fins i tot grups Scouts. Cada dia més gent comparteix l’actitud BIOagradable!

 

L’activitat BIOagradable del 23 de maig
Una bona prova que la consciència BIOagradable acaba inspirant cada vegada a més gent, és la pròxima activitat que tenen programada. Ecologistes En Acció coordina una campanya a Espanya proposada per l’organització italiana Legambiente, per a realitzar una neteja anual en tot el Mediterrani. Aquest projecte es diu Clean up the Med, (Netegem el Mediterrani) i el seu objectiu és conjuminar els esforços de totes les associacions, entitats i organitzacions que treballen en el medi ambient i per la conservació del mateix, per a realitzar una neteja multitudinària en tots els països que banya el nostre Mediterrani.

 

platja 2

 

L’any passat ja van col·laborar junts en la platja de la Patacona amb una participació d’aproximadament 25 voluntaris, i enguany s’han proposat doblegar aqueixa participació el pròxim 23 de Maig en la mateixa platja (Patacona-SaPlaya). Si us interessa aquesta acció i voleu participar cerqueu-los en les xarxes socials, (tenen Facebook, Twitter i un bloc) o escriviu-los un mail a bioagradables@gmail.com i ells us contactaran amb tots els detalls.

 

Veure el vídeo:

Etiquetes
Col·lectiu de voluntariat activista compromès amb la neteja de platges i qualsevol ecosistema que ho necessite.
Send this to a friend