Oci verd

6 des. 2014

Més lectures amb cables

Ja fa un temps que publicarem la primera part d’aquest article en què us recomanàvem blocs digitals. Hui, tornem a fer la mateixa feina perquè diversifiqueu la lectura.

Un cap de setmana llarg com aquest és un bon moment per explorar Internet i afegir adreces de nous blocs a la carpeta de Favoritos. Aquesta vegada no ens centrarem exclusivament en la ciència sinó que ampliarem un poc la recerca. Esperem que algun us agrade i se’n feu lectors.

 

02H75161

Fa ben poc que els guanyador dels Premios Bitácora saben que ho són. N’anomenarem alguns però i us deixarem l’enllaç, però podeu consultar la resta de blocs guardonats fent clic ací, la temàtica és molt variada, des de ciència fins moda, tria tu mateix.

Sobre ciència
Comencem amb la pàgina d’Andreu Escrivà, Ciència i Política que revisa críticament la situació de la investigació, la ciència i la societat. Perspectives distintes de la ciència i la política amb tocs d’humor. 

 

Chiste ciencia y política

Imatge del bloc Ciència i Política

Pa ciència la nostra és una web interessant de Daniel Arbós i Marius Belles en què, a més d’articles, podem gaudir dels podcasts que responen a curiositats quotidianes com perquè exploten les crispetes? També trobem entrevistes i molt més, fes una ullada. De matemàtiques va el bloc Gaussianos, que acosta les temudes matemàtiques a tots els públics. Intenta resoldre el problema de la setmana, va de colors. Sort!

 

DImetilsulfuro

Imatge del bloc Dimetilsulfuro

L’últim dels blocs de ciència de hui rep el nom de Dimetilsulfuro a càrrec de Deborah García Bello  que també participa en el bloc de blocs Naukas, de què ja vam parlar a la primera part d’aquest article. D’aquesta pàgina destaquem la secció Lo extraordinario de lo Ordinario i El rincón del alumno, on @deborahciencia convida els estudiants d’ESO i batxillerat a enviar-li dubtes. Un luxe de professora particular online.

Sobre educació, emocions i salut
Tinching és un bloc sobre educació i recursos per al professorat: articles sobre com estimular la curiositat dels menuts o sobre com fer-los entendre què és la SIDA però també ferramentes per adults sobre com elaborar discursos o presentacions. Una visió optimista de l’educació que volem que feu servir no sols si la vostra feina o el vostre dia a dia gira al voltant dels xiquets. Justifica tu respuesta també és un bloc molt útil amb molts recursos educatius. Psicocode, el bloc de què parlem ara, han estat guanyadors dels Premios Bitácora: un bloc col.laboratiu, adreçat a la salut: hàbits d’estudi, gestió de problemes personals i educació emocional. Interessant.

 

isidro

Isidro Migallón, creador de Psicocode

Ens agradaria copsar el protagonisme per recordar els lectors d’Espores que nosaltres també som un bloc col.laboratiu en què podeu contar-nos els vostres projectes. Busquem bloguers amb ganes de divulgar en color verd. Sols cal que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu espores@uv.es.

Diuen que sols els continguts realment bons traspassen la barrera digital i es materialitzen en paper. Si has consultat els blocs que t’hem recomanat potser no penses igual és més, com férem a Temps de llegir amb cables, agraïm a tots el bloguers que en eixir de la feina es posen a escriure. Fins ací el recorregut amb cables de hui, esperem haver-vos sigut útils. Per als qui esteu de viatge, un bloc per a vosaltres i per als qui en planifiquen un prompte. I si us ha entrat gana mentre llegíeu, ací va un bloc de cuina. Bon pont!

Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend