Saborea el otoño formándote en verde en el Botánico
Ja ha acabat l’estiu i les bones temperatures es queden en València perquè som així d’afortunats! Però amb l’entrada de la tardor arriben els cursos del Botànic, un espai dedicat a la formació en verd. Us presentem el programa de tallers i cursos del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Des del passat dimecres a les 10:21h que és tardor i ho serà durant els propers 89 dies així que ens queden uns mesos per aprendre més sobre plantes en totes les vessants possibles. La matrícula per als nostres cursos està oberta però si encara no has consultat l’oferta formativa, hui t’ho posem fàcil, sols hauràs de fer clic a les imatges i als enllaços. Ja teniu una excusa per acostar-vos a la papereria i estrenar bolígrafs i llibretes! Anem per temes!
Propietats i aplicacions de les plantes
Vols conrear plantes aromàtiques al teu balcó? O a qualsevol altre espai menut? El Gabinet de Didàctica del Botànic et dóna la possibilitat d’aprendre a tenir cura del romaní, la sàlvia, el fenoll, el llorer o la majorana. Què seria de la nostra cuina sense aquestos sabors?
Plantes Aromátiques i Medicinals
Un altra forma de gaudir de l’aroma de les plantes i de la seua textura sobre la nostra pell t’interessarà el curs de Cosmètica Natural amb què podràs elaborar xampús, tònics, cremes i sabons totalment ecològics.
Les aromes de les plantes
Imagines una paella sense safrà? No, veritat? I és per això que amb el curs de El Món dels Condiments podràs elaborarem receptes de tot tipus, vos ensenyarem a conrear les vostres pròpies plantes aromàtiques i també a fabricar regals comestibles. Podràs aprendre maridatge d’espècies i tast flors comestibles.
Ja coneixíem al professor del curs de què ara us parlem, Juan Botella, bloguer de Revista Espores. La veu del Botànic qui ens introduirà en el món de les aromes de les roses de tardor. A més de conèixer millor aquest gènere botànic, gaudirem d’una sessió pràctica en què extraurem oli essencial de gerani malvarrosa (Pelargonium ssp).
Ecologia i plantes
Francisco Marco, President de la Associació Espanyola de Jardineria Ecològica i bloguer de Revista Espores, serè el professor del curs de Disseny de Jardins Ecològics ens ensenyarà com assolir un bon disseny que integre biodiversitat, ecologia, estètica, criteris sostenibles en el consum d’aigua i energia, moviment al llarg de les estacions, i molt més i tot açò amb plantes autòctones i prescindint de productes fitosanitaris d’origen químic.
A més del jardí, vols fer del teu hort un més sostenible? Apunta’t al Taller de Compostatge que les jardineres del Botànic, Ana Fernandez i Carmen Latorre, impartiran durant un cap de setmana en què ens estudiarem tots els materials que podem compostar, sempre guardant unes bones proporcions de C/N, i també tots aquells que no podem utilitzar. A més, parlarem de la vermicultura per a aconseguir també abonaments orgànics però aquesta vegada amb ajuda dels cucs. Elles ho fan dia a dia, pots pensar en unes professores millor?
Tardor, per dalt i per baix…
Bolets i oratge imprevisible són dos dels descriptors de la nostra tardor i per això aquest any i per primera vegada, el Botànic s’anima amb un Taller d’Identificació i Recol.lecció de Bolets, impartit per José Fajardo, professor de la Universitat de Castilla la Mancha. A més d’aprendre a identificar-los eixirem al camp a recol.lectar-los.
Taller d’identificació i reco·lecció de bolets
Taller d’iniciació a la meteorologia
I si d’alguna cosa depenen els bolets és de l’oratge! Per això, Antonio Pardo, propietari de la tenda veïna del Botànic especialitzada en meteorologia i autor de l’almanac de la Revista Espores impartirà un taller pràctic: deixa de guiar-te pels refranys i aprèn a interpretar els mapes climàtics amb el Taller d’Iniciació a la Meteorologia.
Collita de tardor del Botànic
Perquè obriu boca, us compartim aquesta imatge de la collita de tardor del nostre Jardí. Fins ací, el recull de cursos i tallers que, al llarg d’aquestos mesos de tardor, estaran a la vostra disposició. Gaudeix dels colors d’aquesta estació!