Turisme ornitològic en el teu mòbil

Buitre leonado en el Parque Natural de Monfragüe (Cáceres) Buitre leonado en el Parque Natural de Monfragüe (Cáceres)

Iberian Birds és una aplicació per a mòbil que permet rebre informació sobre espècies i entorns ornitològics destacats de la Península Ibèrica.

Els amants de l'ornitologia ja tenen una forma d'estar totalment informats sobre les espècies d'aus més importants de la Península Ibèrica i els espais on poden trobar-les. Iberian Birds és una nova aplicació per a mòbil que permet consultar tota la informació disponible sobre les diferents Àrees Importants per a la Conservació de les Aus (IBA) de la Península i que potenciarà el turisme ornitològic al nostre país.

 

A més de la informació ornitològica, els usuaris també reben altre tipus de dades com la ubicació d'usuari i espècies, segons coordenades GPS proporcionades pel telèfon, informació cartogràfica i mapes o els usos del territori de les 479 IBA que existeixen en la Península Ibèrica. Les persones que utilitzen aquesta aplicació també tindran la possibilitat de crear llistes prioritàries, guardar i escriure notes sobre les diferents aus o consultar informació sobre 170 espècies d'aus de les quals es descriu la seua ecologia, les principals amenaces, la població o l'estat de conservació.

 

ORNITO2

 

Iberian Birds ha sigut creada i llançada per l'associació Birdlife Internacional, i per SEU/Birdlife (Espanya) i Birdlife Portugal, i s'emmarca dins del projecte Iberaves, una iniciativa de caràcter internacional per desenvolupar un curs de formació en turisme ornitològic en àrees protegides europees de la Xarxa Natura 2000. Iberaves pretén establir una base de coneixement, de lliure accés i on-line sobre turisme ornitològic útil per ornitòlegs, empresaris, hostalers i tècnics de l'administració.

 

La nova aplicació servirà per potenciar a nivell internacional el turisme verd al nostre país, ja que la Península Ibèrica és un dels paradisos ornitològics més importants d'Europa. De moment, Iberian Birds està disponible de forma gratuïta per iPhone i iPad i pots descarregar la seua versió en anglés ací.

 

Sembla que les noves tecnologies han arribat amb força al món de l'ornitologia. Fa només uns dies es presentava en el Real Jardí Botànic de Madrid el nou sistema de marcatge dels localitzadors geogràfics en aus a Espanya, que permetrà conèixer amb major detall els moviments migratoris de les aus i gràcies al com podran conèixer-se de forma concreta dades les dates d'inici i fi dels moviments migratoris, els llocs de parada i punts d'alimentació, el temps que tarden les espècies a realitzar aquests viatges o determinar que espècies d'aus són sedentàries i quins no.

{hwdvideoshare}id=20|width=|height={/hwdvideoshare}

Revista Espores. La veu del Botànic

Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València. Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.

Mitjà