Lectures

30 des. 2015

Top 12 de 2015!

Tanquem 2015 amb un còctel d’articles, els més llegits de cada mes. Investigació, plantes, conservació… Vosaltres els heu fet clic i nosaltres,simplement,els recuperem per acomiadar l’any.

També ho varem fer amb el 2014 amb l’article Trencadís botànic i aquest 2015 no serà menys. Acompanya’ns en aquest recorregut per Espores i desitja’ns que el 2016 ens permeta ampliar el llistat de bloguers, el número de clics en el articles i la qualitat dels continguts!

Arquitectura, orquídies i esqueixos

El tres primers mesos de 2015 van tenir com protagonistes aquestes tres paraules clau. El mes de gener l’encetavam presentant-vos un projecte arquitectònic distint, la Casa N, una llar construïda respectant les plantes i arbres que hi havia al terreny.

Casa N
Entre l’arquitectura i el paisatge. Selecta HOME

En febrer varem celebrar el dia de Darwin que va coincidir amb la floració de l’orquídia que porta el seu nom i de què els nostres jardiners tenen cura al hivernacle. Així, la directora del Jardí, va contar la història en què Darwin anticipa l’existència d’una espècia de papallona amb un probòscide suficientment llarga per libar el nèctar de l’espoló de més de 30 cm d’aquesta orquídia (Angraecum sesquipedale) Si vols saber si la profecia es va acomplir, llig l’article complet!

Els consells pràctics sobre jardineria també us agraden i seguirem preguntant als nostres jardiners per contar-vos-en. En març, Manuel Soler, ens explicava tècniques de reproducció sexual i vegetativa. Ací va l’enllaç.

Fotografia, roses i una conversa amb Daniel Climent

Va ser en abril quan la nostra alumna en pràctiques, Neus Garrigues, acabava el seu període de formació parlant-nos del que més li agrada, la fotografia i presentant-nos a Ansel Adams, un pioner en la fotografia de paisatges.

AnselAnsel Adams, revelant paisatges

Amb la primavera el Jardí Botànic va encetar una nova col·lecció de roses que esperem que en 2016 siga l’enveja de tots els jardins i com no, Elisa Caballer us va contar tot el projecte amb pèls i senyals.

rosesEl Botànic es plena de roses

Acabava els curs escolar quan Eva Pastor va decidir fer una entrevista al professor i etnobotànic Daniel Climent, qui defensa que “la natura és allò que veiem tots els dies“. Llig la conversa completa i miraràs amb altres ulls el verd que t’envolta i que, de vegades, passa tan desapercebut.

Dunes, figues i errors d’hortolà amateur

Carmen López Valiente ens ha postat a passejar per la vora de la mar una i altra vegada, presentant-nos una per una les espècies que hi viuen. Us deixem l’enllaç a l’article de juliol, en què parlava de la flora de les dunes però,si vols saber més, fes clic al seu nom accedir a tots els seus articles.

IIIProp de la mar, III

BALADRE Crafting·Creativity ha estat, mes a mes, presentant-nos la fuita protagonista i en agost va ser la figa! Tan dolça… Fes clic per accedir a tots els articles, aprendràs de tot sobre les fruites, des de la biologia fins una recepta passant per les manualitats.

FIGALa fruita del mes és… la figa!

 I al setembre, mes en què tots tornem a la rutina, amb més o menys ganes, Inés Perales va fer una revisió dels errors més comuns que cometen aquells que s’inicien en l’horticultura. Esperem que el proper mes de setembre hagen aplicat els seus consells i tinguen collita de què presumir.

Cànem, clavell de roca i un almanac

Si vareu assistir a la fira d’artesania amb fibres vegetals “Trenat amb Natura” que se celebrà al Jardí, possiblement haureu llegit aquest article. I és que en 2015, el Jardí va gaudir de la mostra Fibres vegetals. Les plantes ens ajuden a viure i per això, molts dels articles van estar dedicats a les plantes que s’usen amb aquest fi.

canemLa ciència del cànem

El Jardí és molt més que un museu verd per on passejar i una espai de divulgació sobre plantes, és un centre d’investigació i així ens ho fan saber des del banc de Llavors, des d’on, de tant en tant, ens expliquen els seus projectes com aquest sobre la conservació del clavell de roca.

Si Espores és un suport per a la difusió de projectes relacionats amb la natura, en aquest 2015, la nostra revista ha tingut una nova experiència. D’aquelles que ens capgiren i és que, el que va començar sent un almanac mensual a càrrec d’Altocúmulo es va materialitzar en un Taller d’iniciació a la meteorologia.

Entrevistes curtes i llargues, vídeos i nous continguts, entre tots fem créixer aquesta revista que com veus, està molt viva i és gràcies a tots vosaltres! Feliç any 2016!!!

Etiquetes
Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.
Send this to a friend