Oci verd

29 març 2012

Parcs naturals accesibles

http://www.marm.es/es/prensa/PN%20Aig%C3%BCestortes_tcm7-161208.jpg

El MARM i la Fundació ONCE arriben a un acord de col·laboració perquè els Parcs Naturals siguin accessibles per a persones discapacitades.

Els Parcs Naturals són una valuosa aportació de la societat a la conservació de la natural, per això cal que aquests espais per gaudir i contactar amb el medi ambient estiguen al servei de tots els ciutadans. Amb aquest objectiu, l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals i la Fundació ONCE han signat un acord de col·laboració per afavorir l’accessibilitat a la Xarxa de Parcs al col·lectiu de persones amb discapacitat.

 

El principal és facilitar que les persones amb discapacitat puguen apropar-se a aquests espais eliminant les barreres arquitectòniques i millorant l’accessibilitat dels entorns. Una de les actuacions de l’acord serà la de formació en “disseny per tots” del personal de Parcs Nacionals, una iniciativa mitjançant la qual es prestarà especial atenció als tècnics que dissenyen i gestionen infraestructures d’ús públic, als guies i intèrprets perquè presten servei adequat als visitants amb discapacitat i als tècnics responsables de l’administració de la pàgina Web, la Central de Reserva de visites on-line, Butlletins o de qualsevol altra gestió documental del OAPN perquè elaborin la documentació en formats accessibles.

 

PARQUES2

 

Una altra de les mesures previstes inclou l’anàlisi dels elements a la disposició del públic i l’elaboració de recomanacions per a la seua millora, una valoració que inclourà infraestructures, sistemes de transport, dispositius electrònics i sistemes d’informació.

 

Finalment, ambdues entitats promouran l’elaboració conjunta de publicacions relacionades amb l’accessibilitat a espais naturals protegits i molt especialment centrades en l’àmbit dels Parcs Nacionals.

Etiquetes
Tècnic de Cultura i Comunicació al Jardí Botànic de la Universitat de València
Biòloga i ambientòloga de formació, dissenyadora gràfica i jardinera de cor. Incapaç de triar entre platja i muntanya. Addicta a la fotografia, la música, la il·lustració i el formatge. Mai em veuràs tocar una aranya, encara que em fascinen els invertebrats.

Send this to a friend