Inspiració natural ¡DIY amb mini-suculentes!

Aquestes plantes tan ben adaptades als climes desèrtics però en format mini, seran les protagonistes de la secció més pràctica i creativa d'espores. Noves propostes de Do it yourself de la nostra bloguer Baladre per emplenar de color verd el nostre llar.

Des que vaig veure aquests DIY estic desitjant compartir-los amb tots vosaltres! Aquest mes m'han enamorat aquestes manualitats a escala mini que són, totes elles, suports i recipients per a després albergar plantes suculentes. Com sempre molt senzills, amb passos a seguir per a no tenir cap pèrdua i que queden d'allò més xulos.

 

No totes les suculentes són cactus, però sí tots els cactus són suculentes, ho sabies?
Les plantes suculentes comprenen més de 8.000 espècies diferents!, en elles s'inclouen a més de les Cactàcies, altres famílies com Agavàcies, Aizoàcies, Apocynácies, Asclepidàcies, Asphodelàcies, Crasulàcies, Euforbiàcies, Portulacàcies i Vitàcies. La característica que tenen en comú, i la més coneguda, és la d'acumular aigua en les seues tiges, fulles o arrels, la qual cosa els permet aguantar sense problema períodes de sequera.

MINISUC 17

 

Moments en els quals, a més d'emmagatzemar aigua, també poden ralentir el seu metabolisme, fer una floració més breu i tenir la pell més dura, adaptacions pròpies d'autèntiques supervivents. En el cas dels cactus, les fulles es converteixen en espines per a evitar al màxim la pèrdua d'aigua i al mateix temps protegir-se dels depredadors.

 

El seu metabolisme va una mica a l'inrevés que la resta de les plantes i pateixen un curiós fenomen anomenat PROCÉS CAM, que consisteix que només obrin els estomes (zones d'intercanvi gaseós) a la nit, prenen el CO2 i fan la fotosíntesi de dia, a ple sol. I açò per què? Doncs perquè si al seu ambient natural, el desert, obrien els estomes de dia perdrien massa aigua a causa de les altes temperatures que hi ha en aquest tipus d'ecosistemes. Així s'han adaptat i així de fascinants són!

 

 MINISUC 16


Per a tenir-les a casa solament necessites substrat especial per a cactus i suculentes, un lloc assolellat i regs mínims. Més fàcil impossible!. Ara que ja saps una miqueta més sobre aquest tipus de plantes... t'atreveixes a donar-li al handmade per a aconseguir fer un suport únic i original? Doncs vinga, anem allà!

 

Test, llapisser, porta-notes i subjecta-llibres, tot en un!
M'encanta aquest DIY per a l'oficina! En el mateix suport pots tenir alguns llapis a mà, penjar notes i idees, subjectar els teus llibres favorits i tenir dos mini-suculentes alegrant-te el dia. Tot en un!

 

MINISUC 1

Imatge: ispydiy.com

 

Com veus només necessites un parell de llapissers dobles iguals, un tros de làmina de suro, cola forta i unes pedretes especials que s'usen com a substrat de les suculentes a plantar. Pregunta com és el més adequat per a la teua espècie en el teu centre de jardineria més proper quan vages a comprar-te els cactus.

 

Comencem, primer mesura i talla el suro, i després pega-ho a un lateral de cada *lapicero. En un dels dos buits planta les *mini-suculentes amb ajuda de les pedretes i rega un poquet No t'oblides de col·locar-los en un lloc que li done una mica el solet!


MINISUC 2

Imatge: ispydiy.com

 

Imants molt vius per a la nevera
Qui ha dit que no té lloc per a tenir plantes a casa? Doncs açò ja no és una excusa per a gaudir d'elles i si no mira que idea tan original En un lloc tan mínim com l'interior d'un tap de suro et cap una mini-suculenta!

 

MINISUC 3
Imatge: www.everafterblueprint.com

 

Primer hauràs de buidar cada tap per dins i pegar un imant en cadascun d'ells. Després només hauràs d'emplenar de substrat i plantar la teua suculenta favorita. Llest! Decora la teua nevera així i deixaràs als teus amics amb la boca oberta.

 

MINISUC 4

Imatge: www.everafterblueprint.com

 

Centre de taula d'allò més natural
Decora la teua taula d'una manera única amb aquest DIY. En aquest cas es tracta d'una manualitat molt similar a l'anterior però en lloc de taps usarem escorça d'arbre per a realitzar aquest preciós centre de taula. Fàcil i original amb totes les forces!

 

MINISUC 5

Imatge: www.ehow.com

 

Agencia't un trepant i posa-li una broca especial per a fusta que et permeta fer cercles de certa envergadura. Fes tants buits com cregues convenients en funció del disseny que tingues en el cap, emplena amb substrat i planta els teus mini-suculentes a muntons. Amb ajuda d'un pinzell retira el substrat que sobre i deixar el centre llest per a exposar-ho en la taula, triomfaràs segur!

 

MINISUC 6 

MINISUC 7

MINISUC 8

MINISUC 9

Imatge: www.ehow.com

 

Una llum suculenta
Dels creadors de ‘No trobe un lloc a casa per a tenir plantes’ ve ara la segona oportunitat per a poder fer la teua llar una mica més verda. Si el de tenir imants en la nevera no et va pots provar a fer xicotets mini-centres penjants, tan minis que fins a caben dins d'una bombeta!

 

MINISUC 11 

Imatge: www.vivircreativamente.com


Només has d'introduir una mica de substrat perquè la suculenta tinga on agarrar-se, donar-li una mica d'aigua perquè estiga feliç i penjar-la on més t'agrade per a tenir una decoració així de bonica. Si vols pots!


MINISUC 10

Imatge: www.vivircreativamente.com

 

Caseta per a suculentes
I un test per a suculentes en forma de caseta? Val, que sí... ja sé que és una manualitat una mica més avançada, però es pot fer!

MINISUC 12

Imatge: sayyes.com

 

Amb argila blanca, ganivet, espàtula per a modelar, un corró i les plantilles corresponents pots passar un ratet construint la teua pròpia caseta test. A més de casetes a diferents altures pots fer altres recipients amb altres formes, imaginació al poder!

 

MINISUC 15 

MINISUC 13 

MINISUC 14

Imatge: sayyes.com 

 

Estic segura que algun d'aquests DIY t'ha cridat l'atenció, així que practica el handmade i vaig donar sí al crafting creatiu. Et sorprendràs del que eres capaç de crear amb les teues pròpies mans i del divertida que és la 'Inspiració Natural'. Recorda que aquestes i la resta de manualitats d'aquesta nova secció els pots trobar en el meu tauler de Pinterest anomenat ESPORES – Inspiración natural, Vinga, entra i mira!

BALADRE Crafting·Creativity

Bloc a càrrec de Silvia Pérez, biòloga i amant de la fotografia i les manualitats.

Direcció del bloc: : baladrecraftingcreativity.wordpress.com