Competir en Facebook per estalviar energia

Opower és una aplicació de Facebook perqúé l'usuari compare el seu consum d'energia amb el d'altres membres de la xarxa. Una competició amb dos valors en joc: la interacció i l'estalvi.

 La recerca de l'estalvi energètic s'estén a tots els àmbits i també a les xarxes socials, així que  Facebook s'ha llançat a l'aventura de crear una aplicació que servisca a tots els seus usuaris per estalviar energia i disminuir la seua factura de la llum. Una iniciativa que s'uneix a altres llançades per Microsoft i Google però que no van aconseguir triomfar. I què té l'aplicació de Facebook que la fa diferent d'altres sistemes d'estalvi a través de la xarxa?

 

Evidentment, el principal avantatge és la possibilitat d'interacció que ofereix Facebook i la competitivitat. Amb l'aplicació Opower els usuaris poden comparar el consum d'energia en llars similars utilitzant una base de dades nacional i competir contra els seus amics en termes d'ús i eficiència energètica. A més, les dades que proporcionen els usuaris apareixen en el seu "Timeline" (mur) i s'afegeixen directament a la base de dades general, per la qual cosa tothom sap la quantitat d'energia que estalvien els usuaris. A més, els usuaris també poden crear grups i competir entre ells. En definitiva, un joc senzill l'objectiu final del qual és la recerca d'un estalvi energètic eficient.

 

La nova aplicació ha sigut desenvolupada per Facebook amb la col·laboració de The Natural Resources Defense Council (NRDC) i la companyia Opower, i els seus creadors confien que la combinació de competitivitat amb estalvi energètic donarà bons resultats. Segons Brandi Colander, advocat de NRDC, es tracta d'una proposta de fàcil accés als usuaris perquè estalvien energia, ja que en moltes ocasions la gent vol prendre decisions intel·ligents sobre el seu consum energètic però no té prou eines útils. 

 

Segons els seus creadors, la nova aplicació faculta a les persones a utilitzar l'energia més eficientment, i mantenint el mateix nivell o superior de confort es poden reduir les factures d'electricitat, i reduir la contaminació. Aquesta associació ofereix a milions de consumidors la informació necessària per prendre decisions més informades d'ús d'energia.

Revista Espores. La veu del Botànic

Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València. Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.

Mitjà