Espores - Oci verd

Oci verd

Viatges, rutes, visites, museus, turisme ecològic, parcs naturals, art i natura, vida ecològica, il·lustració

 Publicat a Oci verd

I també les bicicletes, els gelats i les becadetes, però tot ens porta a estar prop de la natura, i amb ella, de les plantes. En els nostres paisatges de vacances, en el verd de les nostres fotos de record, trobarem moltíssima vegetació i, per a completar-ho, en Plantes contades us seguim recomanant els millors llibres il·lustrats amb les plantes com a protagonistes. Aquest estiu agafeu la vostra millor hamaca que us portem les millors vistes, això sí, sobre el paper.

 Publicat a Oci verd

És, actualment,  una de les plantes top trending quant a decoració interior es refereix i pot presumir de tenir una etiqueta pròpia en Instagram. BALADRE Crafting·Creativity ens parla en aquest nou post de Monstera deliciosa, una de les habituals en el rànquing de les plantes més boniques que ha envaït llars en forma de planta però també en làmina, estampats i tota classe d’objectes. Si vols conèixer-la més a fons, continua llegint!

 Publicat a Oci verd

Qualsevol que haja sigut mínimament fan d'aquesta màgica saga ha mogut un pal a manera de vareta i s'ha fascinat amb els crits de la mandràgora. Però aquesta no és l'única planta que apareix al costat dels alumnes, encara que siga la més coneguda. Revisem quant de món vegetal acullen les pel·lícules, algunes plantes reals que podrem trobar en l'Univers d'Harry Potter i quines són fruit de la fantasia de la seua autora.

 Publicat a Oci verd

La paraula ikebana significa “mantenir vives les flors”, una descripció que al·ludeix a la tècnica mitjançant la qual aquest tipus de creació estètica, originària del Japó, aconsegueix transmetre l'essència d’allò viu a qui ho contempla. A través de la composició d'espècies vegetals, l’ikebana evoca la natura, el seu passat, present i futur. Victoria Encinas, amb una llarga trajectòria en la pràctica d'aquesta disciplina artística, ens acosta en aquest article algunes notes sobre els principis, l'estètica i l'origen de l’ikebana.

 Publicat a Oci verd

Què vos fa decidir-vos per un llibre o altre quan penseu en comprar algun conte per als vostres peques? I si és per regalar? Se centreu en la il·lustració? En la història? Els personatges? Avui en Plantes contades us recomanem que afegiu al vostre cabàs de factors a la natura, i concretament als arbres. Moltes vegades són els protagonistes i enriqueixen el relat amb el seu port, el seu pas per les estacions, la seua ombra o fruits, i amb tantes i tantes coses amb què fan que el nostre entorn siga infinitament millor.

 Publicat a Oci verd

Aquesta primavera, arriba el curs especialitzat Il·lustrant la ciència al Jardí Botànic de la Universitat de València. Si fa uns mesos, Illustraciencia ens contava a la revista Espores com iniciar-nos en la il·lustració botànica dibuixant arbres o flors, ara ens proposa convertir-nos en professionals de la il·lustració científica i ens explica què és i per què és necessària la il·lustració científica.

Pàgina 1 de 22