Espores - Oci verd

Oci verd

Viatges, rutes, visites, museus, turisme ecològic, parcs naturals, art i natura, vida ecològica, il·lustració

 Publicat a Oci verd

Aprendre a representar gràficament la ciència que amaga la natura, de manera precisa, atractiva i divulgativa, és l'objectiu d'aquest curs vinculat al projecte Illustraciencia que ja va per la seua setena edició. En aquesta ocasió el Jardí Botànic de la Universitat de València ha servit d'aula de natura, per a il·lustrar eixes estretes relacions beneficioses, i moltes vegades insòlites, que estableixen les diferents espècies per a poder completar el seu cicle vital. Ens compta l'experiència Miquel Baidal, coordinador del curs i del projecte.

 Publicat a Oci verd

Quina és l'essència de l’Ikebana? Victoria Encinas ens explica com en aquest art s'observa detingudament la natura per a comprendre-la i descriure-la. Descobrirem l'estil Shoka, o patró principal, referència essencial de tots els altres, les harmonies asimètriques i fins i tot els cànons més actuals que se segueixen a Occident.

 Publicat a Oci verd

I també les bicicletes, els gelats i les becadetes, però tot ens porta a estar prop de la natura, i amb ella, de les plantes. En els nostres paisatges de vacances, en el verd de les nostres fotos de record, trobarem moltíssima vegetació i, per a completar-ho, en Plantes contades us seguim recomanant els millors llibres il·lustrats amb les plantes com a protagonistes. Aquest estiu agafeu la vostra millor hamaca que us portem les millors vistes, això sí, sobre el paper.

 Publicat a Oci verd

És, actualment,  una de les plantes top trending quant a decoració interior es refereix i pot presumir de tenir una etiqueta pròpia en Instagram. BALADRE Crafting·Creativity ens parla en aquest nou post de Monstera deliciosa, una de les habituals en el rànquing de les plantes més boniques que ha envaït llars en forma de planta però també en làmina, estampats i tota classe d’objectes. Si vols conèixer-la més a fons, continua llegint!

 Publicat a Oci verd

Qualsevol que haja sigut mínimament fan d'aquesta màgica saga ha mogut un pal a manera de vareta i s'ha fascinat amb els crits de la mandràgora. Però aquesta no és l'única planta que apareix al costat dels alumnes, encara que siga la més coneguda. Revisem quant de món vegetal acullen les pel·lícules, algunes plantes reals que podrem trobar en l'Univers d'Harry Potter i quines són fruit de la fantasia de la seua autora.

 Publicat a Oci verd

La paraula ikebana significa “mantenir vives les flors”, una descripció que al·ludeix a la tècnica mitjançant la qual aquest tipus de creació estètica, originària del Japó, aconsegueix transmetre l'essència d’allò viu a qui ho contempla. A través de la composició d'espècies vegetals, l’ikebana evoca la natura, el seu passat, present i futur. Victoria Encinas, amb una llarga trajectòria en la pràctica d'aquesta disciplina artística, ens acosta en aquest article algunes notes sobre els principis, l'estètica i l'origen de l’ikebana.

Pàgina 1 de 23