Jardineria

5 des. 2012

L’arbre com a protagonista

L’Associació Espanyola d’Arboricultura (AEA) treballa perquè, a través dels arbres, es protegisca i conserve el medi ambient. Entre els seus objectius, transmetre coneixements de la biologia dels arbres i de noves tècniques d’arboricultura.

 

L’Associació naix en 1994 amb el propòsit d’erigir-se com a institució oficial protectora i promotora de les activitats arboricultores en territori nacional. Així doncs l’arbre, com a actor principal de la nostra associació, ha sigut i és, avui més que mai, un dels elements prioritaris a tenir en compte per a la protecció i conservació del medi ambient assegurant la integritat i sostenibilitat de l’ecosistema en el planeta Terra. El seu coneixement, divulgació i respecte és part imminent de la nostra filosofia i la nostra actual i futura qualitat de vida.

 

AEA7

Per a poder arribar a tots els cors, en l’AEA fomentem la formació i divulgació científica i cultural en matèria arbòria i en els seus àmbits d’actuació. Per açò, un dels nostres principals objectius és la transmissió dels coneixements de la biologia arbòria i noves tècniques d’arboricultura. Així com consolidar la imatge de la ciència de l’arboricultura i els seus afins com a activitats generadores de riquesa, desenvolupament i qualitat de vida. Sobretot per a augmentar la vocació científica en la matèria i el interès general de la ciutadania per ella.

Els socis i els seus interessos
Amb el temps ens hem convertit en punt de trobada de professionals interessats en la cultura i coneixement de l’arbre. Així doncs, pretenem crear un fòrum multidisciplinari de professionals de tot l’Estat per a trobar solucions a cadascun dels problemes que es generen en la interrelació de l’arbre i la societat. Però també promoure el coneixement de l’arbre i les seues relacions amb el medi com a base dels criteris d’actuació en els projectes, el cultiu i la gestió de l’arbrat.

 

AEA8

A més, volem protegir el patrimoni arbori de les agressions a les que està sotmès per desconeixement, desídia o vandalisme, i regular les activitats que li afecten perquè s’establisquen uns estàndards de qualitat que eviten gestions incorrectes.

Actualment som més de 600 socis repartits en diverses categories, des de socis numeraris, que corresponen a persones físiques apassionades per l’arbre, a socis protectors pertanyents a empreses vinculades al món de l’arboricultura; i també socis institucionals, corresponents a associacions el vèrtex comú de les quals és l’arbre, la seua conservació, manteniment i les bones tècniques

Què oferim?

Un ampli ventall de possibilitats on poder gaudir, aprendre i relacionar-te amb les disciplines que envolten món de l’arbre. Així doncs, l’AEA edita trimestralment “La Cultura de l’arbre”, una revista d’arboricultura on es donen a conèixer articles d’interès científic, divulgatiu o relacionats amb l’arbre i el seu entorn.

 

AEA6

A més, per als més interessats a nivell personal i professional, estan les publicacions monogràfiques, xicotets quadernets d’arboricultura de caràcter científic destinats a la divulgació i aprenentatge del llenguatge dels arbres i de les seues bones tècniques de manteniment.

 

AEA4

Traduccions de llibres, revistes i les nostres pàgines web, són entre altres els serveis que brindem als socis i a totes les persones interessades a ser-ho per a vetlar pel nostre patrimoni arbori, ajudant a disminuir i eradicar progressivament les agressions a les quals diàriament se sotmet a l’arbrat, per part de la ciutadania i dels seus màxims responsables.

Fins i tot en l’AEA també podràs assistir a Congressos anuals, seminaris, cursos especialitzats, i obtenir certificacions d’àmbit professional de caràcter internacional, que acreditaran a ponderar els teus coneixements arboris. Actualment comptem amb dos, la Certificació Europea del Podador, la finalitat del qual és garantir la qualitat i professionalitat en els treballs d’arbrat a nivell europeu, i en desenvolupament, dirigida i gestionada per tècnics especialistes en arbrat, la Certificació Europea de Tècnic d’Arbrat.

 

AEA2

AEA3

Però una de les activitats que major expectació desperta dins del món de l’arboricultura, és sens dubte El Campionat de Grimpa. Una competició que promou l’hàbit de col·laboració i convivència dels podadors que participen. Una cita anual en la qual els podadors conviuen, comparteixen i gaudeixen de i amb els arbres, dins d’un ambient festiu i sanament competitiu.

 

AEA1

I de la mà del Campionat de Grimpa està la fira de materials afins i festa de l’arbre, on les empreses fidels a la creació d’aquest projecte mostren les últimes tendències en el mercat, amb les actualitzacions en material, instrumental i maquinària per als treballs de manteniment de l’arbrat ornamental. En aquest sentit, la Festa de l’Arbre és un lloc d’esbarjo per a les famílies i un espai de distracció i aprenentatge per als més xicotets, que sol anar acompanyada de tallers i diverses activitats lúdiques.

Etiquetes
Ingeniero Técnico Agrícola. Técnico en Arboricultura.

Send this to a friend