AL·LÈRGICS A L'EXOTISME

AL·LÈRGICS A L'EXOTISME Imatge de la Universidad de Córdoba

La revista Aerobiologia ha publicat que algunes espècies exòtiques decoratives del paisatgisme urbà afavoreixen l'increment d'al·lèrgies per l'excessiu pol·len que produeixen.

L'estudi ha estat realitzat per Carmen Galán i María José Velasco, investigadores de Biologia Vegetal i la Xarxa Espanyola d'Aerobiologia. En la seua investigació comparen els nivells de pol·len en dues ciutats similars en clima, però diferents en l'ús de la flora ornamental dels seus carrers, concretament Còrdova i Ascoli Piceno, en la costa adriàtica italiana.

 

POLENOK2

 

Les investigadores han constatat un excessiu ús d'espècies americanes i asiàtiques, amb pol·lens més al·lèrgics, en detriment de la flora autòctona, cosa comuna a la ciutat italiana. L'estudi adverteix especialment d'un ús abusiu del xiprer i del plàtan d'ombra, que a més emeten pol·len en gran quantitat. A més, també es tracten els riscos de l'expansió urbana, que ha generat zones perifèriques amb paisatges "uniformes, monòtons i sense personalitat pròpia", i adverteixen de la important pèrdua de biodiversitat autòctona. Així, recomanen als paisatgistes municipals controlar aspectes de les plantes relacionats amb la seua condició "alergènica" a l'hora de dissenyar els espais verds d'una ciutat, i utilitzar plantes autòctones en el paisatgisme local.

 

Disciplines de la aerobiologiaUniversitat de Còrdova

Revista Espores. La veu del Botànic

Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València. Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.

Mitjà