10 PREGUNTAS VERDES A... FANI GRANDE

Fani Grande Fani Grande ImageN de Eva Ripoll

Escritora, guionista, bloguera, creadora de contenidos e incluso presentadora de televisión. Fani Grande hace de todo y encuentra la inspiración en la naturaleza a la hora de crear. Defensora de la curiosidad y el aprendizaje es la autora del blog El Fémur de Eva y su libro Jo sóc així i això no és un problema tendrá una versión teatral que se esterenarà el próximo mes de abril de 2018 en el Teatro El Micalet, una obra con la que la escritora plasma la lucha de las personas trans para reivindicar su derecho a ser.

 1. Si ens auto-convidarem a ta casa, la planta que mai trobaríem és...

Mai en la vida trobarieu una planta carnívora #AixòNoSeriaBonico

 

2.Si et dic “cuina i plantes”, quin plat prepararies?

Faria una amanida amb espinacs frescs, ruca, caps d'espàrrecs verds, pipes de carabassa torrades, pinyons crus, algun formatge ben curat i saborós tallat molt primet, adobat tot amb prou oli d'oliva verge extra picual, i una quantitat generosa de l'herba que m'encisa per amanides: l'estragó. I si pots menjar sucre, afegeixes dàtils o bresquilla deshidratada, i ja al·lucines en colorets.

 

3. Confesa’ns: el teu pecat insostenible

Viatjar en avió?... Sé que contamina moltíssim i el pitjor és no trobar alternativa per a llargs desplaçaments

 

4. Un lloc verd on anaves de menuda

La Calderona és el meu paisatge d’infantesa. Me l'he passejat de menuda tantes vegades... El meu pare ens duia per caminets de terra que 'ningú' coneixia i jugàvem a ser exploradors i que xafàvem la terra els primers.

 

5. Un jardí on perdre’t

L'esplanada de la Cartoixa de Portaceli és un ‘jardí’ molt especial per a mi. Un lloc on sempre respire pau quan la trobe a faltar. Està rodejada de tarongers i és una bestiesa anar en primavera i olorar... I a Valencia he trobat tot un jardí preciós al llit del Túria.

 

6. Última/propera aventura verda?

M’agradaria moltissim tornar a pujar a l’estany de Sant Maurici amb qui vaig anar la primera vegada.

 

7. 3 coses que t’emportaries a un Jardí Botànic

Una novel.la, un assaig i una llibreta en blanc.

 

8. Creus que regalar flors o plantes està passat de moda?

No!!!! Jo en regale, me'n regale i em sembla un detall d'estima sublim, un ramell de flors fet a mà, encara que siguen de la vora del camí.

 

9. Buscadora de bolets, cuidadora de bonsais, florista, recol·lectora de llavors... què t’agradaria ser de major?

Recol·lectora de llavors... I plantar-ne moltes diferents i veure com creixen, i explicar el procés en forma de contes i vídeos, i fer un 'vídeo-fòrum' a la lluna de València, i que tothom vinguera i explicara la meravella de la diversitat de les llavors plantades... Ai, ai, ja m'has posat en marxa la neurona!

 

10. PAISAjE QUE INSPIRE tu PRóximo, LIBRo, ILUSTRACIÓn, GUIÓn

El paisaje que me inspira y donde pasa mi próximo libro es mi pueblo, Massamagrell, que quisiera convertir en un Macondo personal y literario.

Revista Espores. La veu del Botànic

Redacción de Espores, la veu del Botànic

Revista de divulgación científica del Jardín Botánico de la Universidad de Valencia