L'Albufera, un exemple de gestió

Una delegació xinesa de gestors d'espais naturals visità el passat any l'Albufera per conèixer el seu model de gestió, desenvolupat per la Conselleria de Medi Ambient. 

  

La delegació que visità el Parc Natural estava encapçalada pel cap de l'Oficina de Conservació d'Aiguamolls de l'Administració de l'Estat xinès, Yang Chenggao. Segons informà la Generalitat, l'Albufera fou l'únic espai protegit d'Espanya visitat per aquesta Oficina, una visita emmarcada dintre de les relacions que la UE i la Xina  han començat per afavorir la cooperació i l'intercanvi de polítiques i normatives en la conservació i gestió d'aiguamolls.

 

El director del parc natural, José Segarra, explicà a la delegació que l'Albufera va ser declarada parc natural el 1986 i que compta amb figures de protecció com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) o Lloc d'Interès Comunitari (LIC ) per a la xarxa Natura 2000, i està inclosa en el llistat Ramsar d'Aiguamolls d'Importància Internacional. A més, parlà sobre la importància de tres projectes de restauració d'hàbitats considerats com a exemple de gestió sostenible. És el cas de la recuperació de la fauna al Racó de l'Olla (regenerat en els anys 90), els treballs en els ullals de Sants i Baldoví (Sueca) que han permès que algunes espècies de fauna i flora autòctona com les gambetes, el petxinot o el samaruc sobrevisqueren, i la recuperació de l'antic arrossar del Tancat de la Pipa, un autèntic paradís ornitològic.

 

 

Font Original

Revista Espores. La veu del Botànic

Revista de divulgació científica del Jardí Botànic de la Universitat de València. Nota legal: Revista Espores. La veu del Botànic es fa responsable de la selecció de bloguers però no dels continguts i opinions en els articles dels mateixos.

Mitjà